TikTok geeft gebruikers de optie om ‘link in bio’ te plaatsen

TikTok geeft gebruikers de optie om ‘link in bio’ te plaatsen

TikTok-applicatie

Mocht je niet bekend zijn met de naam 'TikTok' of 'Bytedance', dan komt 'Musical.ly' je misschien wel iets bekender voor. Het Chinese Bytedance heeft Musical.ly in 2017 overgenomen, waarna TikTok is ontstaan. Inmiddels is het een enorm succes; het is een van de snelst groeiende sociale netwerken – gericht op short-form video. Ondanks dat TikTok meer dan één miljard gebruikers heeft ‘verzameld’, is de applicatie zelf nog vrij beperkt qua functionaliteiten – gebruikers van TikTok die vaak actief zijn op het platform en een grote following hebben, kunnen er maar moeilijk geld aan verdienen.

TikTok link in bio

Is de tweet niet goed zichtbaar? Klik dan op deze link.

Daar lijkt het Chinese bedrijf een verandering in aan te willen brengen. Fabian Bern, actief voor TikTok en Douyin marketingactiviteiten, heeft een video geplaatst waarin zichtbaar is dat gebruikers in hun bio een link toe kunnen voegen. Daarnaast is het voortaan mogelijk om gebruikers via video’s naar productpagina’s van bijvoorbeeld Amazon toe te sturen. Dat kan een eigen webwinkel zijn, of een affiliate-link, waardoor de mensen achter het kanaal geld kunnen verdienen met TikTok. Nu dat mogelijk is – is de kans groot dat alle ‘influencers’ het short-form videoplatform anders gaan gebruiken.

Snelgroeiend platform

Ondanks dat TikTok over het algemeen omschreven wordt als het platform voor jongeren, groeit het platform razendsnel. Volgens schattingen van RauwCC, een marketingbureau uit Rotterdam, zou het platform ongeveer 3,5 miljoen gebruikers hebben in Nederland. Tijdens een presentatie op de Social Media Week Holland, werd het Androidworld duidelijk, dat het adverteren op TikTok soms nog lastig kan zijn. Inmiddels zet de Chinese eigenaar de deuren wijd open voor influencers. Met de deuren wijd open, is het in elk geval duidelijk dat TikTok zich snel aanpast, om ook in de nabije toekomst relevant te blijven.

TikTok
TikTok is een app waarin je korte stukjes van miljoenen nummers kunt playbacken. Je kunt allerlei video's maken met effecten zoals het versnellen of vertragen ervan ..

Meer info

Lees meer over:
TikTok

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer