TikTok is eerste niet-Facebook-app met 3 miljard downloads

TikTok is eerste niet-Facebook-app met 3 miljard downloads

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

TikTok is wereldwijd 3 miljard keer gedownload vanaf de Google Play Store en de App Store. Daarmee behoort de app met zijn korte filmpjes tot een select rijtje van apps die zo vaak door gebruikers zijn gedownload. Tot nu toe zijn alleen apps van Facebook daarin geslaagd.

TikTok-succes

TikTok is de vijfde app die er wereldwijd is in geslaagd om het gigantische aantal van 3 miljard downloads te bereiken. Die informatie is afkomstig van SensorTower, een marktanalysebedrijf die informatie over de Play Store en App Store analyseert. Opvallend is dat naast TikTok enkel apps van Facebook zoveel downloads hebben bereikt. Het gaat om WhatsApp, Messenger, Facebook en Instagram.

SensorTower keek alleen naar gegevens van de Apple App Store en de Google Play Store, en gegevens van andere appwinkels werden niet meegeteld. Daarnaast keken de analisten ook niet naar het aantal keer dat de app voorgeïnstalleerd werd op telefoons.

Het aantal downloads per kwartaal. Bron SensorTower.

Het aantal downloads per kwartaal. Bron SensorTower.

2,5 miljard winst

TikTok wist het meeste aantal nieuwe installaties te bekomen in het eerste kwartaal van 2020, want de app werd toen 318 miljoen keer geïnstalleerd. De Chinese video-app wist sinds januari van 2014 ook meer dan 2,5 miljard dollar aan omzet te draaien, ofwel 2,1 miljard euro. Dat is een groot bedrag als je weet dan slechts 16 apps - games niet meegerekend - erin geslaagd zijn om meer dan een miljard dollar aan omzet te behalen.

Gerelateerde artikelen

Voor TikTok lijkt een pad naar nog meer succes klaar te liggen, want ondanks het wantrouwen heeft de Verenigde Staten alvast een mogelijke ban van het platform opgegeven. Toch zal TikTok moeten concurreren met andere bekende platformen die zijn concept van korte filmpjes hebben overgenomen. YouTube Shorts is bijvoorbeeld sinds deze week in Nederland beschikbaar. Een andere mogelijke valkuil is het zorgwekkende privacybeleid van de app waarvoor het platform groeiende kritiek zou kunnen krijgen.

TikTok

TikTok

TikTok is de app waar je korte video's bekijkt over alle soorten van onderwerpen. Veel filmpjes zijn gewoon grappig, maar soms ontdek je ook handige tips, talentvoll ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk