Nieuwe Tikkie-app voor bedrijven: zo werkt het

Nieuwe Tikkie-app voor bedrijven: zo werkt het

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Tikkie en AMBN AMRO hebben een nieuwe Tikkie Zakelijk-app gelanceerd waarmee bedrijven betaalverzoeken kunnen sturen naar hun klanten. Het systeem lijkt erg op de gewone Tikkie-app, maar er zijn wel een aantal functies die voor meer controle en gebruiksgemak zorgen bij bedrijven.

Tikkie Zakelijk

De Tikkie-app is razend populair en ze wordt al soms in bedrijven gebruikt, maar het nieuwe Tikkie Zakelijk is daar nog beter voor. Alle medewerkers gebruiken eenzelfde Tikkie-account om betaalverzoeken te versturen en dat gebeurt via een QR-code of een app naar keuze: WhatsApp, mail of sms. Het is ook mogelijk om een meerdere Tikkies in één klap te versturen, iets wat dan weer tijd bespaart.

Achteraf kan je al je openstaande verzoeken in één overzicht bekijken op je telefoon of via de website. Het is ook mogelijk om met de Tikkie API de betaaldienst te integreren in het eigen bedrijfssysteem. Voor klanten is het vervolgens leuker dat ze gepersonaliseerde Tikkies krijgen met je bedrijfslogo, een bedankje of zelfs een gif'je. Verder verandert er voor hun trouwens niets, want zij betalen nog steeds via iDeal en met zijn eigen bankapp.

Prijzen

Al deze extra functies komen niet gratis voor bedrijven, want om gebruik te maken van Tikkie Zakelijk betaal je maandelijks 5 euro. Daarin zijn 20 betaalverzoeken inbegrepen. Stuur je meer Tikkies dan betaal je een prijs per verzoek. Dat is 0,25 eurocent per Tikkie voor wie 21 to 100 verzoeken stuurt. Je betaalt 0,20 cent voor 101 tot 500 Tikkies en wie meer dan 500 verzoeken verstuurt, betaalt telkens 0,15 cent.

0-20 Tikkies 21-100 Tikkies 101-500 Tikkies 500+ Tikkies
Prijs 5 euro p/m 5 euro p/m + 0,25 euro per Tikkie 5 euro p/m + 0,20 euro per Tikkie 5 euro p/m + 0,15 euro per Tikkie

Bedrijven kunnen makkelijk aan de slag met Tikkie Zakelijk als ze al klant zijn van AMBN AMRO. Je kan dan Tikkie Zakelijk na twee dagen gebruiken. De aanvraag duurt langer voor klanten van een andere bank, want zij moeten eerst een ABN AMRO-rekening openen. Houd er ook rekening mee dat je betalingen van maximaal 5.000 euro via een Tikkie kan versturen en dat voor een maximum van 15.000 euro per dag. Je kunt die daglimiet wel zelf verhogen.

Tikkie

Tikkie

Je wilt nog snel geld overmaken naar een vriend. Maar je bent zijn rekeningnummer kwijt. Of even dat nieuwe boek afrekenen in je favoriete webwinkel. Maar geen idee ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk