Thuiseten.nl: samen eten bestellen en betalen via Tikkie

Thuiseten.nl: samen eten bestellen en betalen via Tikkie

Thuiseten.nl

Thuiseten.nl is een nieuw bestelplatform voor afhaal– en bezorgrestaurants dat het graag anders doet. Het platform geeft zelf aan dat het een gat opvult dat Thuisbezorgd.nl heeft achtergelaten. Thuisbezorgd.nl heeft namelijk onlangs zijn commissie van 12% naar 13% verhoogd en Thuiseten.nl hanteert 6% commissie: "No bullsh*t, een keiharde garantie! Want 6% is 6% en dat blijft zo!"

Daarnaast hebben ze het hart op de goede plaats door de Voedselbanken te steunen. Thuiseten.nl heeft hiervoor acties in het leven geroepen en geven ze klanten en horeca– ondernemers de mogelijkheid om extra bij te dragen. Dit is niet verplicht maar optioneel.

Thuiseten.nl is in juni aangekondigd en inmiddels hebben er zich al duizend restaurants aangesloten. De keuze in aanbieders groeit dus nog.

Thuiseten.nl - samen online eten bestellen

Nu het bestelplatform officieel gelanceerd is, heb ik de app thuiseten.nl - samen online eten bestellen onder handen genomen. De app is vrij eenvoudig van opzet en bevat een navigatiebalk met vier mogelijkheden: restaurants, zoeken, kaart en een onderdeel met instellingen, bestelgeschiedenis en account.

Screenshot van Thuiseten.nl

In het overzicht restaurants zie je als eerste de aanbevolen restaurants. Dit kun je niet aanpassen en dat is jammer. Ik had liever mijn favoriete restaurants hier gezien. Wel kun je hier de weergave in grote of kleine thumbnail aanpassen, het adres aanpassen, bezorgen of afhalen selecteren en een gewenste tijd invoeren. Onder de aanbevolen restaurants staan de categorieën en ik kan hier voor nu kiezen uit sushi, Italiaanse of Turkse pizza, Chinees, döner of kapsalon. Dit zijn vreemde categorieën (ik had eerder het type keuken hier verwacht) en daarnaast worden er ook restaurants getoond die niet in één van deze categorieën passen of worden vermeld. Per vermelding worden de reviewscore, bezorgkosten, minimaal bestelbedrag en de bezorgtijd getoond. Er zijn nog geen reviews in mijn omgeving ingevoerd helaas.

Bestellen en afrekenen

Als je eenmaal een restaurant hebt gekozen, kun je deze als favoriet toevoegen en je winkelmandje vullen met gerechten, extra sauzen of toppings, dranken, dessert et cetera. Dan volgt de betaling en hier vind je de knop 'thuiseten met je vrienden'.

Screenshot van Thuiseten.nl

Thuiseten.nl wil namelijk dat je samen met medestudenten of collega’s eten gaat bestellen. Met deze knop kun je vrienden of collega’s uitnodigen om samen een hapje te doen. Zij kunnen zelf een bestelling plaatsen. De uitnodiging wordt via WhatsApp verstuurd via een link. Je vriend of collega zal dan eerst de app moeten installeren en dan weer naar WhatsApp terug moeten gaan om op de link te klikken. Betalen kan overigens alleen via Tikkie. Bij het betalen kun je er tevens voor kiezen om een microdonatie te doen want bij iedere bestelling kun je namelijk doneren aan de Voedselbank.

Screenshot van Thuiseten.nl

In een vogelvlucht waren dit alle bijzonderheden van het bestellen van een broodje kipdöner via Thuiseten.nl. Het gezamenlijk kunnen bestellen en betalen en de microdonaties maken het grootste verschil. Voor de rest mag de app nog verder ontwikkeld worden om de gebruiksvriendelijkheid te verhogen en zullen er hopelijk meer restaurants zich aansluiten om zo het aanbod te kunnen verhogen. Daarnaast kun je alleen via een Tikkie betalen, of aan de deur. Ben je niet gecharmeerd van deze betalingsopties, dan zul je een alternatief moeten zoeken.

Thuiseten.nl - samen online eten bestellen downloaden

Wil je ook eens eten (samen) eten bestellen bij Thuiseten.nl? Je kan de app via onderstaande knop downloaden.

thuiseten.nl - samen online eten bestellen
thuiseten.nl is een nieuw initiatief op het gebied van online eten bestellen. thuiseten.nl is een nieuw bestelplatform voor afhaal– en bezorgrestaurants d ..

Meer info

Tikkie
Je wilt nog snel geld overmaken naar een vriend. Maar je bent zijn rekeningnummer kwijt. Of even dat nieuwe boek afrekenen in je favoriete webwinkel. Maar geen idee ..

Meer info

Lees meer over:
Eten en drinken

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Beste telefoons onder de 300 euro

Lees meer