Thuisbezorgd.nl biedt Google Pay als betaaloptie in zijn app aan

Thuisbezorgd.nl biedt Google Pay als betaaloptie in zijn app aan

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google Pay in Nederland

Google Pay werd tijdens het Mobile World Congress van 2015 aangekondigd en is sinds september 2015 beschikbaar in de Verenigde Staten. Daarna werd het betaalsysteem in meer landen uitgerold waaronder onze zuiderburen. Zij kunnen een creditcard of betaalkaart aan het betaalsysteem van Google toevoegen en vervolgens in winkels, op websites en in apps afrekenen via NFC.

In Nederland is de betaaldienst van Google nog altijd niet beschikbaar, ondanks dat veel mensen dat medio vorig jaar wel dachten. Toch biedt Thuisbezorgd.nl Google Pay nu wel in zijn app aan. Dat zou betekenen dat maaltijden van Thuisbezorgd vanaf nu via Google Pay in de app afgerekend kunnen worden.

Thuisbezorgd Google Pay

Ik heb dit uiteraard meteen geprobeerd met drie kapsalons döner maar helaas ging dat bij de uiteindelijke betaling mis. Mijn vriend heeft het geprobeerd en heeft inmiddels twee Poké Bowls besteld die zo worden afgeleverd. Het enige verschil tussen beide is dat ik een prepaid creditcard heb en hij een reguliere creditcard.

Op de supportpagina van Google Pay staat Nederland nog niet tussen de landen waar je Google Pay kunt gebruiken om aankopen in winkels te doen en om klantenkaarten, cadeaukaarten en meer op te slaan. Dat klopt ook wel want het toevoegen van (prepaid)creditcards in de Google Pay-app geeft nog alijd een foutmelding maar dat kan ook liggen aan het feit dat deze kaarten contactloos betalen niet ondersteunen. Kijken we naar de landen waar je Google Pay kunt gebruiken om betalingen te doen via deelnemende websites en in deelnemende apps, dan staat Nederland wel vermeld in de lijst.

Google Pay online en in apps

Reactie Thuisbezorgd.nl

We hebben zowel Thuisbezorgd.nl en Google Nederland om een reactie gevraagd. Via de Facebook-pagina van Takeaway, het moederbedrijf van Thuisbezorgd, kregen we in ieder geval de reactie dat Google Pay al in Polen en België is uitgerold en dat Nederland nu aan de beurt is. De ondersteuning voor Google Pay wordt geleidelijk aangeboden.

Zodra we meer te weten komen over de beschikbaarheid van Google Pay in Nederland, passen we dit artikel meteen aan.

Bedankt voor de tip, Ronald!

Google Wallet

Google Wallet

Google Pay is de betaaldienst van Google. Met de app kun je in winkels en online betalen door middel van je smartphone. Je kunt je betaalpassen en creditcards koppel ..
Thuisbezorgd.nl - Online eten bestellen

Thuisbezorgd.nl - Online eten bestellen

Met de app van Thuisbezorgd kun je erg makkelijk snel en eenvoudig eten bestellen of afhalen via je smartphone en je tablet. De app zoekt welke restaurants ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk