Testversie Play Services en Gboard beschikbaar, voegt Translate toe aan Gboard

Testversie Play Services en Gboard beschikbaar, voegt Translate toe aan Gboard

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Testprogramma

Meedoen aan een testprogramma van een app betekent dat je eerder toegang hebt tot de nieuwste functies maar het kan er ook voor zorgen dat bepaalde zaken in de app niet of niet goed werken. Hier kun je dan weer feedback over achterlaten bij de ontwikkelaar. De apps van Google, Gboard en Play Services, hebben nu ook zo'n testprogramma waar je aan kunt deelnemen.

Voor het aanmelden kun je hier (Google Play Services) en hier (Gboard) terecht. Je zult meteen een melding krijgen om een bètaversie te downloaden van beide apps. Bètaprogramma's zorgen vaak voor veel updates van de betreffende apps. Ben je het zat? Dan kun je via de bovenstaande links het testprogramma eenvoudig weer verlaten.

Dit kan ook via de app-pagina in de Play Store op je smartphone. Klik dan bij de app op 'Verlaten' onderaan op de pagina.

Gboard : Translate en thema's

Als de nieuwste testversie van Gboard, versie 6.1, gedownload is, zijn er meteen een aantal nieuwe functies om mee te spelen. Open bijvoorbeeld in Google Keep het toetsenbord door in het tekstvak te staan, en klik op het Google-icoontje. Hier zie je een Google Translate-icoon en na het verlenen van toestemming kun je nu vanuit het Gboard woorden vertalen zonder de app te hoeven verlaten.

Het lijkt erop dat deze nieuwe mogelijkheid alleen werkt bij een actieve internetverbinding ook al heb je talen in Translate gedownload voor offline gebruik.

Verder is het scherm met thema's in versie 6.1 van Gboard ietwat verbeterd. Alle soorten thema's zijn nu overzichtelijker gerangschikt in aangepast, onlangs gebruikt, vaste kleuren en landschappen. Verder is er nu bij de instellingen een snelkoppeling naar spraakgestuurd typen te zien en net als bij Swiftkey worden er nu ook emoji voorspeld.

Al met al is het aanmelden voor de testversie voor Gboard meteen al de moeite waard. Ik zou zeggen, meld je aan het vertaal woorden zonder Translate te hoeven openen.

Bron: 1, 2

Google Play Services

Google Play Services

Google Play Services is een hele belangrijke app die standaard op Android-telefoons geïnstalleerd staat. Dat is niet voor niks want Play Services zorgt ervoor ..
Gboard: het Google-toetsenbord

Gboard: het Google-toetsenbord

Gboard is het officiële toetsenbord van Google dat voorheen alleen beschikbaar was voor Nexustoestellen. Vanaf juni 2013 is deze in de Play Store te vinden en k ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk