Tesla-app krijgt beschikking over tweetrapsautenticatie

Tesla-app krijgt beschikking over tweetrapsautenticatie

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Tweetrapsauthenticatie

Tweetrapsauthenticatie is een hele mondvol, maar dat maakt het geen ingewikkelde technologie. In de basis gebruiken alle internetdiensten één beveiligingslaag: je wachtwoord. Sommige diensten zijn iets beter beveiligd en bieden een tweede beveiligingslaag. Neem bijvoorbeeld de ‘tancode’ die ING vroeger gebruikte om betalingen te bevestigen. Zulke codes, die ‘random’ gegenereerd werden, zorgen er bij betalingsverkeer voor dat enkel een wachtwoord niet voldoende is om geld weg te sluizen.

Functies Tesla-app

Steeds meer diensten bieden de mogelijkheid om zo’n tweede beveiligingslaag in te schakelen, zoals het geval is bij je Google-account. Tesla heeft aangegeven dat het eveneens extra beveiliging aan zijn app toe zal voegen. Niet zo'n gekke update: de Tesla-app – de app van de autofabrikant – biedt klanten onder andere de mogelijkheid om hun auto op afstand te ver of ontgrendelen. Verder kunnen Tesla-klanten traceren waar hun auto is, en hem zelfs – indien ‘Autopilot’ is aangeschaft – middels de app bedienen.

Mogelijkheden Tesla-app

Via de Tesla-app kan je velen functies van de auto op afstand bedienen

Let wel, ‘auto bedienen’ is een relatief begrip. In het geval van Tesla kunnen auto’s zelfstandig uit een krappe parkeerplaats rijden. Desondanks zijn het belangrijke functies, die je het liefst achter slot en grendel zou bewaren. Tot op heden was het verkrijgen van het wachtwoord van een Tesla-account voldoende om de app te gebruiken; in de toekomst komt daar tweetrapsauthenticatie (2FA) bij in de vorm van sms-berichten of een authenticatie-app.

Authenticatie-app

Elon Musk geeft in een tweet toe dat het ‘gênant is’ dat de tweetrapsauthenticatie pas zo laat wordt aangeboden. Beter laat dan nooit, is in dit geval wel het best passende antwoord. Indien klanten de 2FA inschakelen, zullen ze de twee eerdergenoemde opties aangeboden krijgen. Het is aan te raden om voor de authenticatie-app te kiezen. Eerder bleek namelijk hoe makkelijk het was om simkaarten van anderen over te nemen, en daarmee 2FA-sms'jes te ontvangen.

Tweetrapsauthenticatie Tesla

Een 2FA-app is daarnaast ook wat veiliger in gebruik. Codes van zulke apps zijn kort houdbaar en dus minder vatbaar voor kwaadwillende die je account willen overnemen. Wanneer het team van Musk de functie aan de Tesla-app toe zal voegen, is nog onbekend. Volgens de tweet van de topman is de functie in de laatste testfase terechtgekomen.

Dat kan betekenen dat Tesla-eigenaren voor het einde van het derde kwartaal de beschikking hebben over tweetrapsauthenticatie. Heb jij een Tesla en ga je 2FA inschakelen? Laat het ons weten in de reacties onder het artikel.

Tesla

Tesla

Met de Tesla-app kan je vanaf je smartphone allerlei zaken regelen voor je Tesla. Zo kan je bijvoorbeeld zien hoeveel procent accu je auto heeft tijdens het opladen, ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk