Terugbetaal-app Tikkie heeft 500.000 gebruikers

Terugbetaal-app Tikkie heeft 500.000 gebruikers

Tikkie tikt goed

Tikkie is een eenvoudige manier om geld terug te vragen van bijvoorbeeld vrienden of familie. Het is een kwestie van een 'tikkie' aanmaken, versturen via WhatsApp of een andere methode. Mensen klikken vervolgens op een link om direct via iDeal een betaling te doen. Deze wordt verwerkt door ABN AMRO en gestort op de rekening van de ontvanger. Ook al heeft ABN AMRO de app gemaakt, toch is deze door iedereen te gebruiken.

Nu, een klein jaar na de introductie van de app is dit naar eigen zeggen de 'Snelst groeiende betaal-app van Nederland'. Het succes zit hem waarschijnlijk in de eenvoud van de app. De app was gericht op particulieren, maar inmiddels is ook de eerste zakelijke samenwerking gestart.

Digitaal directeur Frank Verkerk van ABN AMRO geeft aan dat ze wekelijks benaderd worden voor samenwerkingen. De eerste is nu van start gegaan met Transavia in februari van dit jaar. Transavia-klanten kunnen nu extra services online bestellen en vervolgens wordt de betaling met Tikkie gedaan.

Concurrentie heeft het zwaar

Er zijn meerdere betaal-apps, maar deze zijn niet zo succesvol als Tikkie. Denk onder andere aan Twyp, de betaal-app van de ING, waar ze inmiddels mee gestopt zijn. Deze app is alleen populair in Spanje, maar was geen succes in Nederland. Naast Twyp hebben we ook nog Florin en GRPPY van de Rabobank.

Zonder twijfel is Tikkie de meest populaire app en is voor iedereen gratis te gebruiken. Of en welk verdienmodel er in de toekomst komt is niet bekend. Het zou - voor particulieren - die er vooral rekeningen van cadeau's en etentjes mee delen, wel wenselijk zijn dat er geen extra kosten gerekend worden voor het betalen met de app.

Tikkie
Je wilt nog snel geld overmaken naar een vriend. Maar je bent zijn rekeningnummer kwijt. Of even dat nieuwe boek afrekenen in je favoriete webwinkel. Maar geen idee ..

Meer info

Lees meer over:
Financiën

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties