Telegram X: nieuwe officiële Telegram-client met focus op snelheid

Telegram X: nieuwe officiële Telegram-client met focus op snelheid

Telegram X: snel alternatief

Telegram X is onder de naam Challegram ontstaan ten tijde van de Telegram Android Challenge en daarbij als winnaar uit de bus gekomen. In deze wedstrijd moesten ontwikkelaars een Telegram-app bouwen onder bepaalde condities en gebaseerd op open TDLib. Challegram is inmiddels overgenomen door Telegram zelf en zij hebben de app omgedoopt in Telegram X. Deze app bevat dezelfde mogelijkheden als de messenger Telegram maar dan met experimentele extraatjes.

Telegram X is een stuk sneller dan het origineel (check de animaties!), maar wel met dezelfde beveiliging zoals versleutelde berichten. Als je chats lang ingedrukt houdt, krijg je een pop-up te zien met daaronder nog wat opties. Daarnaast zijn er thema's waaronder een (automatische) nachtmodus, mods, stickers, aanpasbare lettertype en chat-modes en nog veel meer mogelijkheden om de messenger naar smaak in te stellen.

Of Telegram X ooit de bestaande Telegram-app gaat overnemen, dat weet alleen Telegram. Het kan voor nu als snel alternatief worden gezien waar veel mee wordt getest. Wil je meer weten over Telegram X? Volg dit kanaal op Telegram. Daarnaast is er ook een bètaprogramma waar je je hier voor kunt aanmelden. Androidworld heeft ook een eigen Telegram-kanaal waar je een notificatie krijgt als er een nieuw artikel online komt.

Telegram X downloaden

De app is gratis, bevat geen advertenties of abonnementen. Wil je het eens proberen? Telegram X kan via onderstaande knop gedownload worden.

Bedankt Tom!

Telegram X
Telegram X is onder de naam Challegram ontstaan ten tijde van de Telegram Android Challenge en daarbij als winnaar uit de bus gekomen. In deze wedstrijd&nb ..

Meer info

Telegram
Wat is Telegram? Telegram is een cloud-gebaseerde chatapp voor mobiel en desktop met een focus op veiligheid en snelheid. Alle berichten worden van het begin tot het ..

Meer info

Lees meer over:
Sociaal Telegram Telegram X

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties