Telegram Beta krijgt leesbevestigingen voor berichten in kleine groepen

Telegram Beta krijgt leesbevestigingen voor berichten in kleine groepen

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De bètaversie van Telegram krijgt een interessante functie voor kleine groepen, leesbevestigingen. Je kan hiermee dus zien welke groepsleden jouw bericht gelezen hebben.

Telegram leesbevestigingen

Telegram komt met een nieuwe functie voor zijn bètaversie die voor de een een welkome toevoeging is en voor de ander helemaal niet. Het gaat om leesbevestigingen voor groepen, zodat je precies kunt zien wie een specifiek bericht in een thread heeft bekeken. De functie werkt voor nu alleen in kleinere groepen met maximaal 50 deelnemers, zodat wordt voorkomen dat de lijst met leesbevestigingen te lang wordt. Daarnaast werken ze alleen voor je eigen berichten.

De leesbevestigingen krijg je te zien in versie 8.01 en staat standaard ingeschakeld voor alle deelnemers. Wellicht zou het handiger zijn om de optie in de groepsinstellingen op te nemen zodat de admin kan bepalen of hij of zij er gebruik van wil maken. Je krijgt de leesbevestiging in de desktopversie ten zien door er met de rechtermuisknop op te klikken. De Android-app toont ze bovenaan de pop-up als je erop tikt.

Telegram Beta krijgt leesbevestigingen voor berichten in kleine groepen

Het is nog niet bekend of en wanneer de leesbevestigingen naar de stabiele versie van Telegram komen. Mogelijk wordt de functie optioneel en kan het desgewenst ingeschakeld worden. In ieder geval lijkt het op de blauwe vinkjes van WhatsApp en die hebben al heel wat ruzies veroorzaakt.

Telegram downloaden

Telegram is gratis te downloaden voor Android in de Play Store en voor iOS in de App Store. Een overzicht van de beste Telegram-apps die er zijn, vind je hier en de bètaversie van de app voor je smartphone vind je hier.

Meer handige Telegram-tips

Onze Telegram-expert Tom heeft uitgebreide howto's geschreven over hoe je de thuisblijvers via Telegram op de hoogte kunt houden als je met vakantie bent, hoe je de handige Telegram-bots kunt gebruiken en een uitgebreide uitleg over de zoekfunctie. Je kan ook op deze pagina alle tips en nieuwsartikelen over Telegram bekijken.

Mis jij een functie in Telegram? Je kan hier suggesties doen of andere suggesties een like geven zodat ze eventueel geïmplementeerd worden. Gebruik jij Telegram al? Heb je leuke tips of een thema gemaakt? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel!

Telegram

Telegram

Wat is Telegram? Telegram is een cloud-gebaseerde chatapp voor mobiel en desktop met een focus op veiligheid en snelheid. Alle berichten worden van het begin tot het ..

Bedankt, Tom!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk