Telegram overtuigt 70 miljoen nieuwe gebruikers bij Facebook-crash

Telegram overtuigt 70 miljoen nieuwe gebruikers bij Facebook-crash

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

70 miljoen nieuwe mensen hebben op maandag Telegram geïnstalleerd. Op het moment dat niemand van WhatsApp of Messenger gebruik kon maken, zochten mensen een alternatief. Die 70 miljoen nieuwelingen vormen maar liefst 10 procent van Telegrams gebruikerstotaal.

Facebook-storing

Heel wat mensen gebruiken de apps van Facebook voor hun dagelijkse communicatie. Ze (video)bellen en versturen berichten via apps als Messenger en WhatsApp. Die laatste heeft 2 miljard actieve gebruikers volgens cijfers van Statista. Dat is heel wat anders dan de 550 miljoen gebruikers die elke maand berichten sturen via Telegram.

Maar maandag waren de rollen omgekeerd, toch gedurende zeven uur dat bij Facebook het licht uitging. Het was de grootste storing die het bedrijf van CEO Mark Zuckerberg gekend heeft, en ongetwijfeld is het sociale mediabedrijf nog steeds de schade aan het opmeten. Wat precies de technische oorzaak was van de crash, leggen we in dit artikel haarfijn uit.

Gerelateerde artikelen

70 miljoen Telegram-nieuwelingen

Telegram-topman Pavel Durov heeft er in ieder geval geen seconde slaap voor gelaten, want zijn berichten-app heeft alleen op maandag 4 oktober een record aantal gebruikers overtuigd: 70 miljoen, dat blijkt uit een bericht op Telegram. Hetzelfde verhaal horen we bij die andere berichten-app Signal, die eveneens "miljoenen" nieuwe gebruikers erbij kreeg, dat maakt de app op Twitter bekend.

Hoewel Telegram verheugd was met de grote aantallen nieuwe gebruikers, geeft Durov toe dat er stabiliteitsproblemen zijn geweest in Noord-Amerika. In de praktijk hebben we ook bij ons zulke problemen ervaren. De servercapaciteit was namelijk niet voorzien op zulke aantallen van nieuwe aanmeldingen.

De desktopversie van Telegram

De desktopversie van Telegram

Zowel Signal als Telegram maken graag van de gelegenheid gebruik om hun nieuwe gebruikers te verwelkomen en even te onderstrepen dat hun apps een meer privacyvriendelijk alternatief vormen voor de diensten van Facebook. Begin dit jaar zagen deze apps eveneens hun gebruikersaantallen groeien omwille van het controversiële privacybeleid dat WhatsApp had voorgesteld.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Telegram? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

Telegram

Telegram

Wat is Telegram? Telegram is een cloud-gebaseerde chatapp voor mobiel en desktop met een focus op veiligheid en snelheid. Alle berichten worden van het begin tot het ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk