'Telegram lanceert in komende update betaald abonnement met premium-functies'

'Telegram lanceert in komende update betaald abonnement met premium-functies'

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

In 2020 kondigde de chatapp een verdienmodel aan met premium-functies en advertenties in kanalen. Die laatste optie is eind vorig jaar aangekondigd, en het abonnement kunnen we binnenkort verwachten. Dit weten we tot nu toe.

Telegram

Telegram

Wat is Telegram? Telegram is een cloud-gebaseerde chatapp voor mobiel en desktop met een focus op veiligheid en snelheid. Alle berichten worden van het begin tot het ..

Telegram Premium

In de komende updates voor de app zal Telegram de betaalde Premium Accounts met exclusieve functies introduceren. Telegram Info zegt informatie te hebben gekregen hierover. Welke functies er verder nog beschikbaar zullen komen voor deze Premium Account, is op dit moment nog niet bekend. Mogelijk zal één van die premium functies stickers met uitgebreide mogelijkheden kunnen zijn. Twitter kondigde in 2021 ook een betaald abonnement aan. Abonnees van Twitter Blue kunnen het versturen van een tweet ongedaan maken, tweets opslaan en en ze kunnen gebruik maken van een speciale leesmodus.

Telegram-oprichter Pavel Durov zei in 2020 dat er doorgaans twee opties zijn voor een techbedrijf dat een bepaalde grootte bereikt: “Het bedrijf gaat geld verdienen om de kosten te dekken, of het wordt overgenomen.” Durov koos voor de eerste optie en introduceerde een verdienmodel met premiumfuncties in 2020. Dit verdienmodel is volgens hem noodzakelijk om de toekomst van Telegram te verzekeren. Voor die tijd had de ondernemer voornamelijk geld uit eigen zak in het platform gestopt om het platform draaiende te houden en nieuwe functies te ontwikkelen.

Gerelateerde artikelen

Adverteren in Telegram kanalen

Het advertentieplatform kwam er zoals beloofd in 2021. Dit platform maakt het voor Telegram-kanalen mogelijk om gesponsorde berichten in een kanaal te tonen. Deze kanalen kunnen tekstberichten met maximaal 160 teken zonder externe links in de feed plaatsen. Deze tekstberichten moeten relevant zijn voor het kanaal en Telegram zegt geen gegevens voor de advertenties te verzamelen of te analyseren.

Ga jij overwegen om zo'n Telegram Premium-account aan te schaffen? Wat zou je daar maandelijks voor overhebben? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Alle Telegram Tips op Androidworld

Onze Telegram-expert Tom heeft uitgebreide howto's geschreven over hoe je onder andere de thuisblijvers via Telegram op de hoogte kunt houden als je met vakantie bent, hoe je de handige Telegram-bots kunt gebruiken. Hij heeft ook een uitgebreide uitleg over de zoekfunctie gemaakt. Wil je meer weten over deze chat-app? Check dan onze Telegram-tips:

Bedankt Tom!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk