Telegram introduceert advertenties en betaalde functies

Telegram introduceert advertenties en betaalde functies

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Telegram maakt bekend dat het werkt aan een verdienmodel. De berichten-app gaat werken met advertenties in kanalen en premium-functies waarvoor gebruikers moeten betalen. De huidige functies van Telegram blijven wel gewoon gratis.

Telegrams verdienmodel

Telegram nadert de 500 miljoen gebruikers, dat zegt oprichter Pavel Durov in een bericht op zijn kanaal. De ondernemer kondigt aan dat de berichtendienst in een cruciale fase van zijn bestaan komt. "Wanneer een techproject deze grootte bereikt zijn er doorgaans twee opties: ofwel gaat het geld verdienen om de kosten te dekken, of het wordt overgenomen", aldus Durov.

Durov kondigt aan dat Telegram werkt aan een verdienmodel waarmee het premiumfuncties gaat aanbieden. Daarmee gaat het zich in de eerste plaats focussen op bedrijven die een telegram-account gebruiken. Alle bestaande Telegram-functies blijven wel gewoon gratis en Telegram zal nieuwe functies blijven toevoegen. De kosten daarvoor zullen deels betaald worden door gebruikers die de premium-functies kopen.

Telegram introduceert advertenties en betaalde functies

De groei van Telegram sinds het ontstaan in 2013

Advertenties in kanalen

Daarnaast komt er ook een advertentieplatform dat zal werken op publieke Telegram-kanalen. Veel eigenaars van een Telegram-kanaal maken vandaag al gebruik van een advertentieplatform dat door derden wordt uitgebaat om wat te verdienen. Pavel Durov benadrukt wel dat alle één-op-één-gesprekken vrij blijven van advertenties. "We denken dat het vertonen van advertenties in één-op-één gesprekken een slecht idee is. Communicatie tussen mensen moet in elk geval vrij blijven van advertenties", aldus de Tsjechische ondernemer.

Gerelateerde artikelen

Telegram zegt dat ook zijn community zal kunnen profiteren van de inkomsten die de berichtendienst verkrijgt. Als Telegram geld verdient door advertenties te tonen in publieke kanalen dan zullen ook de eigenaars van die kanalen een vergoeding krijgen. Anderzijds zullen artiesten die premium stickers maken eveneens op een deel van de winst kunnen rekenen.

Volgens Pavel Durov zijn alle maatregelen noodzakelijk om de toekomst van Telegram te verzekeren. Tot hiertoe had de ondernemer voornamelijk geld uit eigen zak in het platform gepompt om het te runnen en nieuwe functies te ontwikkelen. Wat denk jij van de nieuwe weg die Telegram inslaat? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Telegram

Telegram

Wat is Telegram? Telegram is een cloud-gebaseerde chatapp voor mobiel en desktop met een focus op veiligheid en snelheid. Alle berichten worden van het begin tot het ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk