Telegram breidt spraakchats uit: dit zijn de nieuwe mogelijkheden

Telegram breidt spraakchats uit: dit zijn de nieuwe mogelijkheden

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De spraakchats in Telegram worden uitgebreid. Voorheen waren ze alleen in groepen te gebruiken maar nu zijn ze ook in kanalen beschikbaar. De beperkingen op het aantal deelnemers is opgeheven.

Telegram spraakchats

Sinds december kan elke Telegram-groep een spraakchat worden die altijd aanstaat. Spraakchats lopen parallel aan bestaande tekst- en mediacommunicatie en voegen een live-laag van kortstondige praatjes toe aan de groep. Ja kan de spraakchats gebruiken als virtuele kantoorruimte voor teams, het raadplegen van familieleden tijdens het winkelen of als informele lounges voor elke gemeenschap.

Spraakchats werden geschikt gemaakt voor een paar duizend deelnemers, maar Telegram past dit nu aan: "Vanaf vandaag worden ze ook beschikbaar in kanalen – en er zijn geen beperkingen meer op het aantal deelnemers." De spraakchats kunnen daarnaast ook in kanalen geactiveerd worden.

Telegram breidt spraakchats uit: dit zijn de nieuwe mogelijkheden

Radio 2.0

Je kan nu dus als beheerder van kanalen en publieke groepen spraakchats organiseren voor miljoenen rechtstreekse luisteraars. Volgens Telegram is het als publieke radio opnieuw uitgevonden voor de 21e eeuw. Beheerders kunnen nu ook audio van spraakchats opnemen. Op deze manier kunnen gesprekken bewaard worden en desgewenst op een later moment gepubliceerd worden voor volgers die het live evenement gemist hebben.

In chats waar de microfoons van de deelnemers zijn uitgeschakeld, kunnen luisteraars tikken om hun hand op te steken en de beheerders te laten weten dat ze willen spreken. Daarnaast word je bio weergegeven in de lijst met deelnemers.

Volg Androidworld op Telegram!

Telegram

Telegram

Wat is Telegram? Telegram is een cloud-gebaseerde chatapp voor mobiel en desktop met een focus op veiligheid en snelheid. Alle berichten worden van het begin tot het ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk