7 nieuwe Telegram-functies die je echt wil testen, dit zijn ze

7 nieuwe Telegram-functies die je echt wil testen, dit zijn ze

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Telegram heeft een nieuwe update gekregen. Je kan voortaan de geschiedenis van chats automatisch maandelijks verwijderen, je scherm delen in videogesprekken en de afspeelsnelheid van video's aanpassen. We bespreken alle nieuwe functies.

1. Afspeelsnelheid van video's

De nieuwe versie van Telegram is uit, en in een blogbericht bespreekt de berichten-app alle nieuwigheden. Als je video's in gesprekken bekijkt kan je voortaan de afspeelsnelheid aanpassen, en je kan kiezen tussen: Very slow, (0,2x), Slow (0,5x), Normal (1x), Fast (1,5x) en Very fast (2x). Om de snelheid te veranderen tik je in een video bovenaan op het menu met de drie puntjes, en je kiest vervolgens Speed.

7 nieuwe Telegram-functies die je echt wil testen, dit zijn ze

2. Chatgeschiedenis maandelijks verwijderen

Telegram laat je voortaan de geschiedenis van gesprekken automatisch maandelijks wissen. De app had al langer de mogelijkheid om automatisch berichten uit gesprekken te verwijderen, maar dat ging slechts om een periode van een dag of een week tijd. Druk in een gesprek bovenaan op het menu met de drie puntjes en kies Geschiedenis wissen. De nieuwe optie is vervolgens te zien in Automatisch verwijderen in deze chat.

7 nieuwe Telegram-functies die je echt wil testen, dit zijn ze

3. Scherm delen met geluid in (video)gesprekken

Je kan tijdens een videogesprek het scherm van je telefoon en daarbij weerklinkt ook het mediageluid van je smartphone bij de andere deelnemers van het gesprek. Druk in een videogesprek op het camera-icoontje en kies voor de optie Phone screen om je scherm te delen. De functie werkt ook bij audiogesprekken.

Gerelateerde artikelen

4. Zwevende video's

In Telegram kan je al langer videoberichten naar elkaar sturen. Tik daarvoor rechts onderaan op het microfoontje van audio-opnames om over te schakelen naar video's. Het icoontje verandert naar een camera, en je begint vervolgens met filmen als je dat icoontje lang ingedrukt houdt. Laat je los dan stopt de opname en verzendt de app het videobericht.

Telegram kan nu zwevende video's maken van je videoberichten. Dergelijke video's worden rond in een kleine cirkel weergegeven in je chatgesprekken. Als je op die cirkel tikt, vergroot het beeld, maar als je nu begint te scrollen dan blijft je de video zien. Hij blijft in beeld zweven en je kan hem verslepen op het scherm.

7 nieuwe Telegram-functies die je echt wil testen, dit zijn ze

5. Groepsvideogesprekken 2.0

We hadden het al even over de mogelijkheid om je scherm te delen bij videogesprekken. Tijdens groepsvideogesprekken kan je nu een grotere groep mensen aanspreken, tot 1000 mensen. Je moet daarvoor wel beheerder zijn van de groep als je de functie wil gebruiken. Je begint in een groep eerst een audiogesprek vanuit het menu met de drie puntjes en van daaruit kan je video aanzetten. Telegram geeft nu alvast aan dat het ook in de toekomst de limiet voor groepsvideogesprekken nog verder wil uitbreiden.

Gerelateerde artikelen

6. Nauwkeurig tekenen

Telegram heeft een kleine verbetering toegevoegd voor wie op een afbeelding wil tekenen alvorens hem te verzenden. Wanneer je in telegram een afbeelding selecteert druk je onderaan op het pennetje om te bewerken. Voortaan kan je nauwkeuriger tekenen, want als je inzoomt op details, past telegram de grootte van de penseel automatisch aan. Er zijn zo verschillende penselen en kleuren die je kan gebruiken.

7. Wachtwoordherstel

Voor gebruikers van tweestapsverificatie verschijnt er voortaan een herinnering die je vraagt om je wachtwoord in te vullen. Zo is teelgram er zeker van dat je het wachtwoord nog weet. Ben je het het toch vergeten? Gelukkig is de procedure om je wachtwoord te herstellen nu verbeterd. Het werkt zelfs voor gebruikers die geen herstele-mailadres hebben ingevuld. In dat geval duurt het wel zeven dagen alvorens je je wachtwoord kan herstellen, en essentieel is dat je op minstens één apparaat nog bent aangemeld.

7 nieuwe Telegram-functies die je echt wil testen, dit zijn ze

Er zijn heel wat verschillende Telegram-apps, en Androidworld-lezer Tukker vertelt daar alles over in zijn artikel. Wat denk jij van de verbeteringen in de laatste versie? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Telegram? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

Telegram

Telegram

Wat is Telegram? Telegram is een cloud-gebaseerde chatapp voor mobiel en desktop met een focus op veiligheid en snelheid. Alle berichten worden van het begin tot het ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk