Telefoonnummer wijzigen in Signal zonder verlies van gegevens

Telefoonnummer wijzigen in Signal zonder verlies van gegevens

Signal biedt nu de mogelijkheid om het telefoonnummer van je Signal-account te wijzigen, zonder dat al je chats, profielinformatie en groepen verdwijnen. Op deze manier kan je Signal blijven gebruiken zonder je opnieuw te hoeven registreren voor een nieuw account.

Nieuwe telefoon, zelfde Signal-account

Signal maakt uit veiligheidsoverwegingen geen automatische (online) back-ups, maar je kan het lokaal opslaan van back-ups wel handmatig inschakelen. Dat doe je zo. Krijg je een nieuwe telefoon, dan kun je die back-ups weer makkelijk op je nieuwe telefoon terugzetten. Neem je nu (naast je nieuwe telefoon ook) een nieuw nummer, dan moest je voorheen je opnieuw bij Signal registreren. Daardoor raakte je je chats, profielinformatie en groepen kwijt.

Signal meldt nu op zijn blog dat dat verleden tijd is: “Als je je bestaande telefoon behoudt, maar een nieuw nummer krijgt, kun je vanaf nu met de functie Nummer wijzigen je profiel en al je bestaande berichten en groepen op je apparaat behouden, terwijl je bereikbaar blijft op je nieuwe telefoonnummer.”

Telefoonnummer wijzigen in Signal zonder verlies van gegevens

Wanneer iemand zijn telefoonnummer op Signal verandert, zie je in het gesprek met die telefoon een bericht dat aangeeft dat zijn of haar nummer is gewijzigd. Wil je je nummer veranderen in Signal? Ga dan naar de functie Nummer wijzigen in de accountinstellingen van de app. Zorg er wel voor dat je de laatste versie van de app hebt, anders is de functie niet zichtbaar.

Signal laat tevens weten dat er naast de functie Nummer wijzigen nog meer nieuwe functies voor de berichtenapp aankomen.

Telefoonnummer wijzigen in Signal zonder verlies van gegevens

Signal Themaweek

In 2021 hielden we op Androidworld de Signal Themaweek en in die week kon allerlei artikelen daarover lezen op je favoriete Androidwebsite. Hier vind je een overzicht van alle handige apps, tips en tricks, reviews en vergelijkingen.

Maak jij gebruik van Signal, ben je geland bij Telegram of maak je liever gebruik van WhatsApp – eventueel in combinatie met Signal of Telegram? Laat het weten in de reacties onderaan dit artikel.

Signal: privéberichtenapp
Signal is een privacyvriendelijke chat-app waarvan de code volledig open-source is beschikbaar gemaakt. De berichtendienst verzamelt geen gegevens van gebruikers en ..

Meer info

Lees meer over:
Signal: privéberichtenapp

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer