Tasker lanceert bètaprogramma in de Play Store

Tasker lanceert bètaprogramma in de Play Store

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Tasker Bèta

Tasker is een populaire app waarmee je taken op je Androidsmartphone kunt automatiseren met behulp van 'triggers' en 'actions' en gaat al geruime tijd mee op ons geliefde Androidplatform. Begin deze maand is er een wisseling van de wacht geweest. Na 8 jaar is de app van eigenaar veranderd, Crafty Apps EU gaf het stokje door aan de ontwikkelaar joaomgcd, bekend van de app Join en AutoApps. De eerste wijziging aan de app heeft nu ook plaatsgevonden.

Sinds tijden is er een Tasker bèta beschikbaar via de website van de app maar sinds vandaag kun je de bètaversie ook via de Play Store verkrijgen. Aanmelden voor deze bèta kan via deze site. Vervolgens kun je de Tasker-app hier in de Play Store downloaden of bijwerken naar de bèta. Feedback over deze versie kun je vervolgens achterlaten in deze Google Discussiegroep.

Met Tasker kun je zaken als het aanzetten van wifi wanneer je thuiskomt of het aanzetten van Bluetooth in de auto automatiseren. De app kan ook behoorlijk ingewikkelde taken zoals het aansturen van je domoticasysteem via spraak voor je regelen. Tasker is erg goed maar kan voor sommige mensen te ingewikkeld zijn. In dat geval kun uitwijken naar apps als IFTTT, AutomateIt, Stringify of Triggi.

Voor- en nadelen van een bèta

Voor veel gebruikers is het installeren van een bètaversie een handige manier om toegang te krijgen tot nieuwe mogelijkheden. De bedoeling is dan ook dat testers informatie aan de ontwikkelaar geven over problemen met nieuwe functionaliteiten. Nadelen zijn er ook. Zo kan deze versie instabiel zijn gezien de bètastatus. Daarnaast kun je met grote regelmaat een update in de Play Store verwachten.

Wil je liever de stabiele variant van Tasker proberen? Deze app is te downloaden uit de Google Play Store door op de onderstaande knop te drukken.

Tasker

Tasker

De applicatie Tasker stelt je in staat om je telefoon opdrachten te geven in bepaalde situaties zonder dat jij er iets voor hoeft te doen. De mogelijkheden zijn bijn ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk