Tasker bèta voorzien van nieuw uiterlijk met Material Design-elementen

Tasker bèta voorzien van nieuw uiterlijk met Material Design-elementen

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Tasker bèta v5.0b2

Vorige week werd bekend dat de bètaversie van de populaire automatiserings-app Tasker het KitKat-uiterlijk zou verruilen voor een nieuw design met Material Design-elementen. De update met dit nieuwe design is nu beschikbaar onder versienummer 5.0b2.

Het nieuwe uiterlijk valt meteen op. Er is een FAB-knop rechts onder en de kleuren zijn opgefrist. De update bevat ook 900 Material Design-icoontjes en 7 nieuwe thema's. Takser heeft nu ook ondersteuning voor Magisk root, het menu met snelle instellingen (Quick Settings) uit Android 7.1 Nougat en app-snelkoppelingen. Voor deze laatste twee is dan geen plug-in meer nodig.

De gehele lijst met verbeteringen is hier te vinden en in deze discussie op Google Groups kun je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de aankomende update.

Tasker is een erg uitgebreide app waarmee je taken op je Androidsmartphone kunt automatiseren met behulp van 'triggers' en 'actions'. Van eenvoudige zaken als het aanzetten van wifi wanneer je thuiskomt of het aanzetten van Bluetooth in de auto, als behoorlijk ingewikkelde taken zoals het aansturen van je domoticasysteem via spraak.

Het kan voor sommigen tijd kosten om alle mogelijkheden van Tasker onder de knie te krijgen. Mocht Tasker te moeilijk zijn, dan kan er uitgeweken worden naar apps als IFTTT, AutomateIt, Stringify of Triggi.

Tasker downloaden

De bètaversie is op de website van Tasker te vinden. Uiteraard kan deze versie wat instabiel zijn gezien de bètastatus. Wil je liever de stabiele variant van Tasker proberen? Dezr app is te downloaden uit de Google Play Store door op de onderstaande knop te drukken.

Tasker

Tasker

De applicatie Tasker stelt je in staat om je telefoon opdrachten te geven in bepaalde situaties zonder dat jij er iets voor hoeft te doen. De mogelijkheden zijn bijn ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk