Talkie helpt mensen met spraakproblemen met een soundboard

Talkie helpt mensen met spraakproblemen met een soundboard

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De tekst-naar-spraak-app Talkie is sterk verbeterd. De app helpt mensen met spraakproblemen om zich makkelijker uit te drukken, en ze doet dat nu aan de hand van een soundboard met vaste zinnen die je kan gebruiken.

Talkie

Talkie is een app van de Nederlandse ontwikkelaar Erwin Oudshoorn. Hij is geboren met Lymfatische Malformatie waardoor hij moeilijk kan praten. Erwin trachtte zich vroeger uit tee drukken met de notitie-app op zijn telefoon, maar stelde toen vast dat tekst op het scherm te klein was om communicatie vlot te laten verlopen, en daarom maakte hij een eigen app.

Twee jaar geleden schreven we al over de lancering van Talkie, een app die zinnen luidop kan voorlezen en die gesproken taal in zinnen kan omzetten. De app is er inmiddels sterk op vooruit gegaan. Oudshoorn heeft ze volledig opnieuw gemaakt met de codetaal Flutter, en daarmee werkt ze vlotter en zijn er nieuwe functionaliteiten toegevoegd.

Ontwikkelaar Erwin Oudshoorn

Ontwikkelaar Erwin Oudshoorn

Soundboard

Interessant is bijvoorbeeld het soundboard, want je kan daarmee met één tik hele zinnen afspelen op je telefoon. Je kan het helemaal naar wens personaliseren, en je gebruikt kleuren, afbeeldingen en tekst waardoor je makkelijker de verschillende boodschappen van elkaar kan onderscheiden. Een andere mogelijkheid is om tekeningen te maken in de app en die aan anderen te tonen.

Gerelateerde artikelen

Je hoeft niet langer voor Talkie te betalen, maar je kan de app voortaan gratis downloaden in de Google Play Store. Oudshoorn zegt tegen Androidworld dat de app gratis blijft, maar dat er extra functionaliteiten bijkomen die achter een betaalmuur komen. Je kan dan optioneel maandelijks voor de app betalen. prijzen zijn momenteel nog niet bekend.

Twee jaar geleden lanceerde de man ook al 'Capido', dat is een dating-app voor mensen met een beperking. Gebruik jij Talkie of Capido? Wat zijn jouw ervaringen met de apps? Hebben ze voor jou een belangrijke rol van betekenis gepeeld? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Talkie - Tekst naar spraak

Talkie - Tekst naar spraak

Met Talkie kan er tekst naar spraak worden omgezet, waarbij de tekst extra groot is gemaakt om makkelijk aan andere mensen te laten lezen. De app helpt mensen met sp ..
Capido - Daten met een beperking

Capido - Daten met een beperking

Daten voor mensen met een beperking is moeilijk. Dat weten we bij Capido als geen ander. Daarom bieden wij een platform aan speciaal voor mensen met een lichamelijke ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk