Zo vind je taken in Google Chat makkelijk terug in een gesprek

Zo vind je  taken in Google Chat makkelijk terug in een gesprek

Niet iedereen was gecharmeerd van de overgang van Google Hangouts naar Google Chat, maar de handige functies die Google aan Chat toevoegt, kunnen daar wel eens snel verandering in brengen. Google komt nu met een kleine maar zeer nuttige knop voor de taken in Chat.

Wat is Google Chat?

Google noemt Chat een intelligente, beveiligde communicatietool voor teams. De app was eerst alleen voor zakelijke gebruikers van Google Workspace bestemd, maar sinds kort voor iedereen beschikbaar. Google Chat is te vinden in de Google Play Store als app, maar je kan de tool ook in Gmail gebruiken. Dat scheelt weer een app. Zo schakel je Google Chat in Gmail in.

Als je dat gedaan hebt, zie je onderin naast het tabblad E-mail ook de tabbladen Chat, Chatruimten en Vergaderen. In het tweede en derde tabblad een-op-een met iemand praten en in een groep. Je kan in Google Chat bestanden delen en bespreken zoals Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties. Deze bestanden kan je gewoon in Chat openen zonder het scherm te hoeven verlaten.

Taken in Google Chat

Je kan in een chatruimte in Google Chat ook groepstaken aanmaken, beheren en taken toewijzen aan andere leden van de chatruimte. Je kunt taken bekijken in de ruimte waarin ze zijn gemaakt. Als een taak aan jou is toegewezen, wordt deze in je persoonlijke takenlijst weergegeven in Google Tasks. Als iemand een taak maakt of updatet, wordt er een melding in de chatruimte weergegeven.

Google heeft nu een nieuwe functie voor deze taken in Google Chat aangekondigd en die maakt het lokaliseren van de taak in een gesprek een stuk eenvoudiger. Dat is vooral handig als je de context ervan vergeten bent en even in het gesprek wilt bekijken waar het allemaal precies over ging. Daarvoor is er nu een knopje aan de taak toegevoegd en die vind je naast het prullenbakje. Tik daarop en je wordt meteen naar de taak in de chatruimte geleid. Dat scheelt minuten aan scrollen.

Zo vind je  taken in Google Chat makkelijk terug in een gesprek

De functie wordt automatisch uitgerold en beheerders en gebruikers hoeven hier niets voor te doen. De snelkoppeling is standaard beschikbaar voor alle Google Workspace-gebruikers, evenals voor G Suite Basic- en Business-gebruikers, en het wordt vanaf vandaag uitgerold.

Google Chat
Wat is Google Chat? Google noemt Chat een intelligente, beveiligde communicatietool voor teams. De app was eerst alleen voor zakelijke gebruikers van G ..

Meer info

Lees meer over:
Google Chat Gmail Google Tasks

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties