Sygic GPS waarschuwt je nu voor spookrijders

Sygic GPS waarschuwt je nu voor spookrijders

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Circa 4.500 verkeersongevallen op Europese snelwegen worden elk jaar veroorzaakt door spookrijders. In de Verenigde Staten vindt er gemiddeld elke dag meer dan één dodelijk ongeval plaats op Amerikaanse snelwegen. Om bestuurders hiervoor te waarschuwen, komt Sygic nu met een nieuw systeem voor zijn Android Auto-app.

Sygic GPS waarschuwingssysteem voor spookrijders

Met de nieuwe veiligheidsfunctie gaat Sygic gebruikers op de hoogte brengen van potentieel gevaarlijke weggebruikers. Het slimme systeem zal je onmiddellijk waarschuwen voor het rijden in de tegenovergestelde richting of voor het naderen van een spookrijder.

Gerelateerde artikelen

Het bedrijf heeft hiervoor in de afgelopen twaalf maanden meer dan 3,3 miljard rijrichtingen op de Europese wegen geëvalueerd, en daarvan zijn meer dan 300 spookrijders gedetecteerd en gewaarschuwd.

Sygic GPS Navigation & Maps

Sygic GPS Navigation & Maps

Sygic is een van de meest gedownloade en complete apps voor kaarten en navigatie. Ze komt met offline kaarten die afkomstig zijn van verschillende pro ..

Zo werkt het

Sygic analyseert hiervoor geanonimiseerde gegevens die vanuit de voertuigen en apps, die met dit systeem werken, naar de cloud worden gestuurd. Alle chauffeurs die andere bestuurders naderen die in de verkeerde richting rijden, worden binnen slechts 10 seconden na detectie gewaarschuwd.

Voor het gebruik van de “Wrong-way warning” is een internetverbinding nodig en gebruikers van de Android- of iOS-app van Sygic kunnen de functie ook eenvoudig uitschakelen.

Sygic GPS waarschuwt je nu voor spookrijders
De populairste artikelen over Android Auto

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk