SwiftKey-toetsenbord heeft handige cursor om door tekst te navigeren

SwiftKey-toetsenbord heeft handige cursor om door tekst te navigeren

SwiftKey

De twee belangrijkste toetsenbord voor Android zijn ongetwijfeld enerzijds Googles Gboard en anderzijds het SwiftKey-toetsenbord van Microsoft. De twee proberen elkaar geregeld te overtreffen met handige, nieuwe functies die ze ook van elkaar overnemen. SwiftKey komt nu met zijn eigen versie van de cursor die we al langer in Gboard kunnen gebruiken. Dat weet XDA Deveopers.

Als je een tekst typt, maar vervolgens besluit om een gedeelte halverwege aan te passen, dan kan je op die plaats tikken om te bewerken. Dat tikken werkt alleen niet altijd even nauwkeurig, en daarom is er de cursor. In de bèta-versie van SwiftKey kan je voortaan de spatiebalk lang ingedrukt houden om de cursor te verplaatsen door met je vinger naar links of rechts te slepen op het scherm. Het werkt sneller en eenvoudiger.

Beeld van de cursor

Tik op bovenstaande gif om hem af te spelen

Eerder op iOS

Anders dan bij Gboard kan je niet alleen vegen op het kleine strookje van de spatiebalk, maar wel op het gehele toetsenbord. Wat opmerkelijk is, is dat deze cursor al langer beschikbaar was op iOS-apparaten. Daar maakt het al gedurende vijf jaar deel uit van de app sinds Apple het toelaat om toetsenborden van derden te gebruiken op de iPhone.

SwiftKey kreeg recent een kleine naamsverandering, en het toetsenbord heet nu 'Microsoft SwiftKey'. Microsoft hoopt zo om de herkenbaarheid van zijn toetsenbord te verbeteren, en het staat natuurlijk ook mooier met de komst van de Surface Duo-telefoon, dat is de eerste Android-telefoon van het bedrijf.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over SwiftKey of Gboard? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter.

Microsoft SwiftKey Beta
SwiftKey bèta voor Android test nieuwe functies voor deze gratis toetsenbordvervanger voor Android. Wil je altijd de laatste nieuwe mogelijkheden en looks voo ..

Meer info

Microsoft SwiftKey Keyboard
SwiftKey is de applicatie die je huidige toetsenbord vervangt voor Android. Hij leert van je type-gedrag en kan zo de woorden voorspellen die je wilt gebruiken. Er i ..

Meer info

Lees meer over:
Productiviteit

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties