Microsoft neemt SwiftKey over voor 250 miljoen dollar

Microsoft neemt SwiftKey over voor 250 miljoen dollar

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

SwiftKey

SwiftKey is overgenomen door Microsoft, meldt de Financial Times. Met de overname zou een bedrag gepaard gaan van 250 miljoen dollar. De applicatie werd in 2010 uitgegeven voor Android, maar is inmiddels ook voor iOS te verkrijgen en kent honderden miljoenen gebruikers. Het bedrijf verkoopt zijn voorspellingstechnieken ook aan andere bedrijven. Zo maakt het standaardtoestenbord van Samsung gebruik van SwiftKey-voorspellingen.

Eind 2015 bracht SwiftKey ook een toetsenbord uit waarbij gebruik wordt gemaakt van kunstmatige intelligentie, met de naam SwiftKey Neural Alpha. Hiermee kan het toetsenbord voorspellen wat jij als volgend woord wil typen en leert ook van jouw woordgebruik. Uiteindelijk moet de applicatie ook volwaardige zinnen kunnen voorspellen.

Microsoft neemt SwiftKey over voor 250 miljoen dollar

[readmore article="182350"]

Bij deze overname zou het Microsoft dan ook niet gaan om het toetsenbord zelf, maar de technologieën erachter en de kunstmatige intelligentie. Wat deze overname precies gaat betekenen voor de toekomst van de toetsenbord app voor Android en iOS is nog afwachten. Wel zal Microsoft de applicatie verder blijven ontwikkelen en het keyboard zal gratis blijven voor Android- en iOS-gebruikers zo is te lezen op de SwiftKey-blog. Ook wil Microsoft de technologie gaan integreren in het World Flow-toetsenbord beschikbaar voor het eigen Windows 10 Mobile, maar ook voor Android en iOS.

De softwaregigant legt steeds minder de focus op het eigen mobiele Windows-platform, maar brengt wel regelmatig eigen applicaties uit voor andere platformen. Ook heeft het bedrijf in het verleden vaker applicaties overgenomen, waarbij we onder andere kunnen denken aan de overname van kalender-app Sunrise, die daarna opgegaan is in de Microsoft Outlook-app of Accompli die omgevormd is tot Microsoft Outlook.

Update 10.10: Microsoft heeft de overname bevestigd en het artikel is hier dan ook op aangepast.

Bron: Financial Times, SwiftKey en Microsoft

SwiftKey Neural Alpha

SwiftKey Neural Alpha

SwiftKey Neural Alpha gebruikt een nieuwe methode om woorden te voorspellen. Dat doet deze toetsenbordvervanger door teksten op dezelfde manier te leren als je brein ..
Microsoft SwiftKey Keyboard

Microsoft SwiftKey Keyboard

SwiftKey is de applicatie die je huidige toetsenbord vervangt voor Android. Hij leert van je type-gedrag en kan zo de woorden voorspellen die je wilt gebruiken. Er i ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk