'SwiftKey's toetsenbord is 20 procent sneller dan Gboard'

'SwiftKey's toetsenbord is 20 procent sneller dan Gboard'

SwiftKey-snelheidstest

SwiftKey is een bekende toetsenbordapplicatie voor Android die sinds juli 2010 bestaat. Het bedrijf wil een alternatief bieden voor de standaard toetsenbord-apps die op Android-telefoons staan geïnstalleerd. SwiftKey, dat bijna drie jaar geleden door Microsoft werd gekocht deelt nu cijfers over de prestaties van zijn toetsenbord. Het bedrijf stelt daarbij dat Swiftkey 20 procent sneller laadt dan zijn belangrijkste concurrenten.

SwiftKey heeft zelf een test uitgevoerd om tot die conclusie te komen. De ontwikkelaars installeerden de toetsenborden SwiftKey 7.1.7, Gboard 7.6.13, Baidu 8.2.1 en TouchPal 6.9.1 op een handvol telefoons. De toestellen die voor de test gebruikt werden waren de Alcatel 1T, ZTE Tempo X, Nokia One, Huawei Mate 20 Pro, Huawei Y7 Prime, en de Motorola Moto G4. Dat is een mix van nieuwe en oudere toestellen met ook een duidelijk verschil aan processorkracht.

Infotabel met de onderzoeksresultaten

De SwiftKey-ontwikkelaars geven zichzelf maar al te graag schouderklopjes

Sneller dan de rest?

De ontwikkelaars van SwitKey hebben vervolgens de laadtijd van de verschillende toetsenbroden gemeten. De test werd 100 keer per toestel en per toetsenbord uitgevoerd en vervolgens werd er een gemiddelde genomen. SwiftKey bleek gemiddeld 20 procent sneller te laden dan zijn belangrijkste concurrent - waarmee vermoedelijk naar Googles Gboard wordt verwezen - en het toetsenbord startte ook dubbel zo snel op als het voor de eerste keer geladen wordt nadat een toestel is opgestart.

Het gaat natuurlijk om een interne test van SwiftKey zelf, dus die moet je altijd met een korrel zout nemen. Het bedrijf geeft in zijn blogbericht waarin het de resultaten meedeelt ook geen inzage in de resultaten. Zelf heb ik zowel SwiftKey als Gboard geregeld door elkaar gebruikt, en heb ik heb daarbij nooit op het gebied van snelheid duidelijke verschillen tussen de twee opgemerkt.

Merk jij wel in je dagelijks gebruik verschillen in snelheid tussen SwiftKey en de andere toetsenborden uit het onderzoek? Wat is jouw favoriete toetsenbord-app voor Android? Laat ons jouw bevindingen weten in de reacties onderaan dit artikel.

Gboard: het Google-toetsenbord
Gboard is het officiële toetsenbord van Google dat voorheen alleen beschikbaar was voor Nexustoestellen. Vanaf juni 2013 is deze in de Play Store te vinden en k ..

Meer info

Microsoft SwiftKey Keyboard
SwiftKey is de applicatie die je huidige toetsenbord vervangt voor Android. Hij leert van je type-gedrag en kan zo de woorden voorspellen die je wilt gebruiken. Er i ..

Meer info

Lees meer over:
Productiviteit

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties