SwiftKey helpt je nu om nog sneller wachtwoorden in te vullen

SwiftKey helpt je nu om nog sneller wachtwoorden in te vullen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Microsoft SwiftKey kan nu wachtwoorden van bekende wachtwoordbeheerders tonen als suggestie. Wanneer je normaal een wachtwoord zou intypen, kan je dus bovenaan het toetsenbord kiezen voor automatisch invullen. De functie is momenteel in bèta.

SwiftKey wachtwoord-autofill

Het Microsoft SwiftKey-toetenbord gaat straks werken met de 'inline autofill API' van Android 11. Dat systeem maakt het mogelijk voor toetsenborden om gebruikers makkelijk wachtwoorden te laten invullen. Android Police stelt dat SwiftKey de functie alvast test in de laatste bètaversie.

Als een app of website je verzoekt om een wachtwoord in te vullen, dan zie je voortaan rechtstreeks in je toetsenbord de suggestie om het automatisch in te vullen. Hier op de redactie zien we de functie in Swiftkey Beta alvast verschijnen op onze telefoons. Het is nog niet bekend wanneer de feature ook naar de stabiele versie van het toetsenbord wordt uitgerold

De wachtwoordsuggestie in SwiftKey beta

De wachtwoordsuggestie in SwiftKey beta

Een paar vereisten

Belangrijk om het te doen werken, is wel dat je een toestel hebt met Android 11 of een recentere versie. Daarnaast moet naast het toetsenbord ook wachtwoordbeheerder werken met deze functie. Gboard werkt al veel langer met het invullen van wachtwoorden, en een van de eerste wachtwoordbeheerders die ondersteuning bood, was Bitwarden.

Gerelateerde artikelen

Enkele maanden geleden was het Wereld Wachtwoorddag en met die gelegenheid legden we op Androidworld uit hoe we de beveiliging van wachtwoorden kan controleren en sterkere wachtwoorden kan maken. Ben jij weleens slordig als het om de beveiliging van je accounts gaat? Dit zijn zeven slechte gewoonten met wachtwoorden die je beter meteen verandert.

Microsoft SwiftKey Beta

Microsoft SwiftKey Beta

SwiftKey bèta voor Android test nieuwe functies voor deze gratis toetsenbordvervanger voor Android. Wil je altijd de laatste nieuwe mogelijkheden en looks voo ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk