Sviking: nieuws uit de 21e eeuw

Sviking: nieuws uit de 21e eeuw

Nick Nijland

door Nick Nijland

Laatst geüpdatet

It's all in the cards

Met Sviking zoek je naar nieuws dat bij jou past zodat je geen berichten hoeft te lezen die je niet interesseren. Je kunt ervoor kiezen om te zoeken op steekwoorden en op je huidige locatie. Je wilt natuurlijk weten wat er zo om je heen en in de regio allemaal gebeurt. De app herkent waar jij bent en biedt direct een aantal kaarten met nieuws aan. Op de kaart zie je direct waar het over gaat en aan de hand van die informatie bepaal je of je verder wilt lezen. Vind je de kaart niet interessant dan swipe je hem, net als op tinder, gewoon naar links en als je hem leuk vindt naar rechts. De berichten die je liked slaat de app op, zodat je ze later nog eens terug kunt lezen.

Ik ben in Haarlem en ik krijg veel kaarten voorgeschoteld met nieuwsberichten uit de New York Times en andere internationaal herkende kranten maar niet uit Nederland, dus daar moet nog het één en ander gaan gebeuren. Ook zag ik veel recensies van hotels en restaurants voorbij komen maar ook dat zijn natuurlijk geen echte nieuwsberichten. De applicatie is pas net gelanceerd, wat een reden kan zijn dat we nog niet zoveel Nederlands nieuws vinden, hopelijk komt dat wel in de toekomst.

In search by tags krijg je nieuws van over de gehele wereld en zoek je gerichter naar berichten. Je kunt kiezen uit acht categorieën die weer onderverdeeld zijn in subcategorieën. Je kunt bijvoorbeeld onder het kopje sport specifiek zoeken naar nieuws over voetbal of sport in het algemeen en zo kun je wel wat selecter nieuws vinden.

Beschikbaarheid

Je kunt de app gratis downloaden via de button hieronder, mits je Androidversie 4.1 of hoger gebruikt.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk