Super Drawer: zoek snel contacten en applicaties

Super Drawer: zoek snel contacten en applicaties

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

Super Drawer

Qua naam dacht ik met Super Drawer een nieuwe launcher of app-drawer te gaan downloaden, maar de omschrijving in de Play Store deed me al anders vermoeden. Het is een app waarmee je snel contactinformatie of informatie over applicaties kunt vinden en deze op kunt starten. Je kunt elke keer dat je wat wilt zoeken de app opstarten, maar ook instellen dat je bijvoorbeeld Google Now vervangt en dus kunt zoeken als je vanaf de homeknop omhoog veegt. Super Drawer werkt met de meeste launchers zoals Nova, Apex, Touchwiz Launcher en ook de launcher van Google Now.

Je kunt dus zoeken naar contacten, waarbij je kunt zoeken op de naam, het nummer of bijvoorbeeld de naam van het bedrijf waar deze persoon werkt. Ook is het mogelijk om fonetisch te zoeken, waardoor het zoeken misschien wat sneller kan gaan, alhoewel het mij persoonlijk een kleine moeite lijkt om gewoon de naam van die persoon in te voeren. Als je een applicatie zoekt kun je uiteraard zoeken op de naam, maar ook op de packagename, ook weer iets waarbij ik me afvraag of dat veel sneller is, maar dat terzijde.

Een app of contact kun je tot favoriet bestempelen, zodat deze in de middelste kolom van Super Drawer komt te staan en je deze dus sneller kunt opstarten of kunt bellen, sms'en of bijvoorbeeld WhatsAppen. Je kunt bij een contactpersoon een extra scherm openen waar je alle opgeslagen informatie zoals telefoonnummers, adressen en e-mailadressen ziet en ook kun je direct snelkoppelingen plaatsen op één van je homescreens.

Wat een leuk gegeven is, is dat je het uiterlijk van de app kunt aanpassen door een lijst- of rasterweergave te kiezen en ook heb je de keuze uit verschillende themakleuren en een licht en donker thema. De app is zeker bruikbaar, maar doet mij nog niet overstag gaan om niet 'gewoon' mijn contacten op te zoeken om te bellen of om een spelletje te starten door naar het tweede homescreen te vegen en deze aan te klikken.

De zoekfunctie is handig, maar zoeken op een packagename doet het hem niet voor mij. Ook kun je niet zoeken op bijvoorbeeld het internet, wat een leuke bijkomstigheid zou zijn en als er dan ook nog gezocht kan worden in het geheugen van de smartphone of tablet zelf, naar bijvoorbeeld documenten of foto's wordt het voor mij pas echt interessant, maar dat kan natuurlijk voor iedereen anders zijn.

Beschikbaarheid

Super Drawer werkt vanaf Android 4.0.3 of hoger en gratis te downloaden via onderstaande knop.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk