Google Maps heeft nu split-screen-weergave voor Street View in Nederland

Google Maps heeft nu split-screen-weergave voor Street View in Nederland

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Het bekijken van Street View-beelden in Google Maps krijgt een hele handige weergave erbij. In een nieuwe versie van Maps kan je namelijk de beelden in een gesplitste schermweergave bekijken.

Update 11/02/2021: De split-screen-weergave in Google Maps is nu in Nederland beschikbaar. We hebben dit artikel bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd.

Street View in split-screen

Even kijken hoe de omgeving er in het echt uitziet op Maps doe je met Street View. Het is dan wel lastig om te zien waar je ongeveer bent aangezien de kaartweergave in zijn geheel verdwijnt als je Street View aan hebt staan. Google heeft nu een oplossing hiervoor gevonden en dat is een split-screen-weergave. Aangezien de nieuwe weergave op de redactie nog niet beschikbaar is, delen we de screenshots van Android Police hieronder.

Zodra je Street View in Maps aanzet, wordt de split-screen-weergave meteen weergegeven. De Street View-beelden en de kaartweergave worden dan onder elkaar weergegeven, of naast elkaar als je de telefoon in landschapsmodus gebruikt.

Google Maps heeft nu split-screen-weergave voor Street View in Nederland

Door deze nieuwe weergave is het makkelijker om tegelijkertijd je positie op de kaart en de Street View-weergave te bekijken. De nieuwe functie zit in versie 10.59.1 van Maps maar is op de redactie dus nog niet zichtbaar. Google zal de weergave op afstand inschakelen voor een steeds grotere groep Maps-gebruikers.

Maps laat sinds kort ook automatisch de oplaadstations voor elektrische auto's zien die het dichts in de buurt zijn. Daarnaast kun je nu ook in het 'Gaan'-tabblad je favoriete routes en locaties vastzetten. Zie jij de split-screen-weergave al in Street View al in Maps? Zou jij deze weergave gebruiken? Laat het ons weten in de reacties.

Maps: Navigatie en OV

Maps: Navigatie en OV

Google Maps is de populaire applicatie van Google als het gaat om kaarten en navigatie. Google Maps bevat gratis gedetailleerde kaarten van over de hele wereld waarb ..
Google Street View

Google Street View

Met Google Street View verken je de mooiste plekken van de wereld, ontdekt je de wonderen van de natuur en loop je binnen bij museums, stadions, resta ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk