Storm in Nederland: 3 beste apps om de windsnelheid te volgen

Storm in Nederland: 3 beste apps om de windsnelheid te volgen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Nederland maakt zich klaar voor stormweer, want op vrijdag wordt code oranje aangekondigd. Wij bespreken drie verschillende apps waarmee je van thuis de windkracht in je omgeving tot op de voet kan volgen.

KNMI

De apps van het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut zal voor velen geen onbekende zijn, maar ze is een echte aanrader voor wie meer informatie wil over dit stormweer. KNMI heeft een apart tabblad met 'Waarschuwingen' en daar kan je per provincie terugvinden wanneer vandaag de ergste windkracht verwacht worden. Heel duidelijk zie voor elke provincie een tijdlijn met aangegeven kleurcode en app toont er waarschuwingen voor zowel vrijdag als zaterdag.

Belgen kunnen ook met de KNMI-app aan de slag gaan, want bij waarschuwingen is er ook een tabblad 'België waar je informatie vindt over de stormverwachting in Belgische provincies. Je kan je ook via de 'Instellingen' inschrijven voor meldingen met weerupdates.

KNMI

KNMI

KNMI is de officiële app en bevat favoriete plaatsen en er kunnen meldingen voor de dagelijkse weersverwachting en/of waarschuwingen ingesteld worden. Deze ..
Storm in Nederland: 3 beste apps om de windsnelheid te volgen

Windy.com

Windy.com is een krachtige tool die ook soms door professionele gebruikers zoals piloten en legerpersoneel wordt gebruikt. De app geeft ontzettend nauwkeurige weerkaarten waarmee je de storm in real-time kan volgen. Je kan daarbij kiezen uit meer dan 40 verschillende visualisaties van het weer en er is ook de mogelijkheid om satellietkaarten te raadplegen. De beeldfrequentie is daarbij 5-15 minuten. Het mooiste is dat deze app enerzijds erg kwalitatieve informatie biedt, maar ook nog eens gratis is en zonder advertenties.

Windy.com - wind, golven en orkaan voorspelling

Windy.com - wind, golven en orkaan voorspelling

Windy.com is een zeer uitgebreide weer-app die voornamelijk gebruikt wordt door professionals zoals overheden, defesnie maar ook surfers en schippers. Windy gee ..
Storm in Nederland: 3 beste apps om de windsnelheid te volgen

Wind Compass

Met Wind Compass kan je aan de hand van het kompas van je telefoon op je scherm zien wat de windrichting is in jouw omgeving. Daarbij krijg je ook de windsnelheid te zien en je kan kiezen tussen een weergave in beaufort of kilometer per uur. Deze app laat je ook een leuke afbeelding maken met de windrichting en snelheid die je dan kan bijvoorbeeld kan versturen naar een vriend of kan delen op sociale media.

Wind Compass

Wind Compass

Met Wind Compass kan je aan de hand van het kompas van je telefoon op je scherm zien wat de windrichting is in jouw omgeving. Daarbij krijg je ook de windsnelheid te ..
Storm in Nederland: 3 beste apps om de windsnelheid te volgen

Meer apps

Je vindt elke maandag op Androidworld een Beste apps van de week en elke zondag bespreken we een app in onze rubriek App van de week. Ben je op zoek naar leuke apps, dan ben je dus aan het goede adres op Androidworld. Doorzoek onze grote database aan apps via de links hieronder.

Zet jij je schrap voor de storm en heb je al de nodige voorbereidingen getroffen zodat je tuinmeubels mooi op hun plek blijven? Ga jij deze apps gebruiken om het weer te volgen, of ken je nog andere handige apps? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk