Storing bij de Belastingdienst: niet mogelijk om aangifte te doen via de app [update]

Storing bij de Belastingdienst: niet mogelijk om aangifte te doen via de app [update]

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Vanaf 1 maart kun je je aangifte inkomstenbelasting 2020 doen bij de Belastingdienst. Helaas is dat op het moment niet mogelijk vanwege een storing.

Update 01/03/2021: Er staat een update voor de Aangifte 2020-app in de Play Store die een verbetering bij het inloggen met DigiD bevat. De storing is nog niet geheel verholpen, de website vermeldt: "Mijn Belastingdienst momenteel beperkt beschikbaar."

Storing bij de Belastingdienst

Je kan net als voorgaande jaren ook nu weer op twee manieren aangifte doen, via de website Mijn Belastingdienst of via de app Aangifte 2020 die vorige week geüpdatet is. Momenteel kampt de Belastingdienst met een storing waardoor het niet mogelijk is om in te loggen op Mijn Belastingdienst. Dit komt doordat het maximale aantal mensen is ingelogd. Wil je aangifte doen via de app, dan kun je ook tegen problemen aanlopen. Volgens deze tweet gericht aan de Belastingdienst werkt het inloggen via DigiD in de app niet. Er zijn ook mensen die aangeven dat het vanochtend wel gelukt is.

Vanwege de storing zijn er nog een aantal zaken momenteel niet mogelijk:

  • een voorlopige aanslag over 2021 aanvragen, wijzigen of stopzetten
  • aangifte inkomstenbelasting doen over 2019 of 2018
  • uitstel van aangifte aanvragen
  • je rekeningnummer wijzigen
  • aangeven dat je het niet eens bent met een beslissing

Probeer het later nog eens

De Belastingdienst werkt eraan om de problemen te verhelpen en adviseert gedupeerden om het later nog eens te proberen. Het lijkt erop dat de storing nog deze ochtend zal duren. Via deze website worden mensen op de hoogte gehouden van de storing. Hier wordt ook aangegeven dat de ingevulde gegevens worden bewaard. Zodra je na de storing weer terugkomt, zou je verder moeten kunnen gaan met de aangifte waar je gebleven bent.

Meer dan 8 miljoen mensen kunnen vanaf maandag 1 maart aangifte inkomstenbelasting doen over 2020. Dat kan tot 1 mei. Iedereen die dat vóór 1 april doet, hoort vóór 1 juli of ze geld terugkrijgen of moeten betalen.

Heb jij al hinder ondervonden van de storing of is het je toch gelukt? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Aangifte Inkomstenbelasting

Aangifte Inkomstenbelasting

Grote kans dat de gevreesde blauwe envelop al bij je in de brievenbus of het bericht in je Berichtenbox-app is geslopen: vanaf 1 maart kun je je aangifte inkoms ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk