Stocard Pay nu in Nederland: betaal met Apple Pay op Android

Stocard Pay nu in Nederland: betaal met Apple Pay op Android

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Stocard heeft zijn betaaldienst ‘Stocard Pay’ in Nederland gelanceerd. Betaal contactloos met een digitale portemonnee op je smartphone en met behulp van Apple Pay.

Stocard Pay

Recent kwam de betaaldienst Google Pay naar Nederland, en meteen reageert het bedrijf Stocard door zijn concurrerende dienst naar voren te schuiven: Stocard Pay. Je kent Stocard misschien als de app die je gebruikt om de barcodes van kortingskaarten op je telefoon te bewaren, maar de app werkt sinds juni 2020 ook als een betaaldienst in Het Verenigd Koninkrijk. Stocard Pay kondigt in een persbericht zijn komst aan naar Nederland, Duitsland, Frankrijk en Italië.

Met Stocard Pay kan je tegelijk contactloos betalen met je telefoon en ook korting krijgen door kortingsbonnen en klantenkaarten in de app. De betaling wordt verwerkt door Apple Pay, maar de dienst werkt dus wel op je Android-telefoon via de Stocard-app. Volgens Stocard kan je je in één minuut registreren en je kan dan geld overschrijven naar je Stocard-account via een IBAN of kredietkaart. Je hoeft ook daarna niet meer handmatig geld over te schrijven, want je kan eventueel een limiet instellen en als die wordt bereikt, schrijf je automatisch geld over.

Stocard Pay nu in Nederland: betaal met Apple Pay op Android

Betalen met je smartphone, de norm

Betalen kan in alle valuta zonder transactiekosten en het kan op alle plaatsen waar je contactloos kan betalen aan de terminal. Het enige wat je nodig hebt is een smartphone die de NFC-functie heeft. Stocard gelooft dat betalen via de smartphone ook in Europa de norm wordt, zoals dat al onder meer in China het geval is.

“In de toekomst zullen we op een hele andere manier met onze financiën omgaan dan nu", zegt CEO Björn Goß van Stocard. In Azië zien we dat al gebeuren. Daar wordt de digitale wallet vaker gebruikt voor alles wat met geld, winkelen en bankieren te maken heeft. In Europa gaan we ook die kant op.”

Stocard gaat naast zijn betaaldienst de komende maanden nog meer nieuwigheden voorstellen die het klassieke winkelen moeten moderniseren.

Stocard - Klantenkaarten App

Stocard - Klantenkaarten App

Ben je het moe om al die plastic klantenkaarten bij te houden? Dan kan Stocard je nieuwe beste vriend worden. Met Stocard sla je al je klantenkaarten op in een s ..
Stocard Pay nu in Nederland: betaal met Apple Pay op Android

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk