Stocard breidt dit jaar uit met contactloos betalen

Stocard breidt dit jaar uit met contactloos betalen

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Stocard 

Stocard is een klantenkaarten-app die al je plastic klantenpasjes in je veel te dikke portemonnee voor je digitaliseert. De app laat je ook punten sparen door de barcode van de pasjes in de winkel in te scannen en bevat exclusieve aanbiedingen. Stocard breidt zijn mogelijkheden nu ook uit met contactloos betalen.

Het Duitse Stocard heeft inmiddels meer dan vijftig miljoen gebruikers. Met drie miljoen gebruikers is Nederland het grootste land. Vorig jaar stond de teller nog op twee miljoen en dit aantal groeit volgens Stocard nog steeds met zeventigduizend per dag. De introductie van contactloos betalen in de app moet ervoor zorgen dat de onderneming niet alleen hier maar in alle landen een nieuwe markt aanboort.

Stocard

Contactloos betalen

Country manager Benelux Emile Muijsson geeft aan dat Nederlanders nog even zullen moeten wachten tot ze bij de supermarkt met één app kunnen sparen en betalen. De nieuwe mogelijkheid zal pas rond het vierde kwartaal hier beschikbaar komen. In Engeland kunnen Stocard-gebruikers al wel met de techniek aan de slag. Contactloos betalen per NFC is daar ook al langer ingeburgerd. De Engelsen kunnen daarbij een koppeling maken met Mastercard of Visa.

Muijsson verklapt ook al enkele nieuwe mogelijkheden voor Stocard die we in de toekomst kunnen verwachten: "Naast de lancering van mobile payments ziet Stocard in de toekomst nog meer financiële innovaties voor zich. Denk aan zaken als ‘koop nu, betaal later’, in termijnen afbetalen en cashbacks. Dat doen we in samenwerking met de retailer."

Stocard

Volgens de country manager zijn de meeste grote winkels, zaken met tien of meer filialen, ondertussen wel aangesloten op Stocard. Het bedrijf werkt commercieel gezien met vijftig à 75 retailers. Met zijn informatie kunnen zij klantgroepen segmenteren en met gepersonaliseerde aanbiedingen benaderen.

Stocard - Klantenkaarten App

Stocard - Klantenkaarten App

Ben je het moe om al die plastic klantenkaarten bij te houden? Dan kan Stocard je nieuwe beste vriend worden. Met Stocard sla je al je klantenkaarten op in een s ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk