Sticker maker krijgt ondersteuning voor geanimeerde stickers in WhatsApp

Sticker maker krijgt ondersteuning voor geanimeerde stickers in WhatsApp

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

WhatsApp bewegende stickers

Vandaag werd bekend dat WhatsApp de geanimeerde stickers met een hele kleine groep in de bètaversie van de app aan het testen is. De mensen in deze kleine testgroep kunnen de geanimeerde stickers zien, opslaan en delen. WhatsApp zal zelf een aantal stickerpacks met bewegende plaatjes in de WhatsApp Store aanbieden. Daarnaast komt er een mogelijkheid om geanimeerde stickers van derden te importeren.

Zelf geanimeerde stickers maken

De ontwikkelaar van de app Sticker maker heeft aan Androidwold laten weten dat hij werkt aan ondersteuning voor deze geanimeerde stickers in WhatsApp. Sticker maker is een app waarmee zelf een een paar stappen stickerpacks kunt maken. Dat kan met foto's maar ook met memes die je op je telefoon hebt staan. Vervolgens kun je je stickerpacks via de app importeren in WhatsApp.

De ontwikkelaar werkt nu aan ondersteuning voor gif'jes. Met deze gif'jes kun je dan in Sticker maker bewegende stickers maken. De functie is nog niet in de app beschikbaar maar dat zal niet lang meer duren.

Sticker maker - geanimeerde stickers

Stickerpacks via artiesten

Om voldoende stickerpacks beschikbaar te hebben, heeft Sticker maker al vele artiesten benaderd. Deze artiesten kunnen hun content voor de app publiceren via deze site. Een voorbeeld van een stickerpack met bewegende plaatjes vind je hier. Het is dus nog niet mogelijk om deze stickerpacks via de app te importeren in WhatsApp. Dit kan pas als WhatsApp de geanimeerde stickers voor iedereen beschikbaar maakt.

Sticker maker - geanimeerde stickers

Je kan waarschijnlijk aan het einde van deze week aan de slag met gif'jes in Sticker maker. De ontwikkelaar denkt dat het niet lang meer zal duren voordat WhatsApp deze stickers vrijgeeft. Hij verwacht dat dat binnen nu en vier weken het geval zal zijn. Zodra het zover is, zal zijn app er in ieder geval klaar voor zijn.

Als jij de geanimeerde stickers in WhatsApp kan gebruiken, horen we dat graag via dit e-mailadres (graag inclusief screenshots).

Op de hoogte zijn van het laatste Android-nieuws? Download dan onze AW Reader in de Play Store. Je kan ons ook volgen op ons Telegram-kanaal, of via Facebook, LinkedIn of Twitter.

Sticker maker

Sticker maker

Met Sticker Maker kun je zelf vanuit deze app een eigen stickerpakket maken voor WhatsApp. Deze stickers kun je versturen naar al je vrienden in WhatsApp. Je kunt fo ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk