Dit zijn alle stemwijzers en apps voor de Tweede Kamerverkiezingen 2021

Dit zijn alle stemwijzers en apps voor de Tweede Kamerverkiezingen 2021

Op 17 maart mag Nederland naar de stembus om een nieuwe Tweede Kamer te kiezen. Heb je nog niet besloten op welke partij je gaat stemmen? Wij helpen je op weg met een overzicht van apps en kies- en stemwijzers!

Stemwijzers

De bekendste zijn natuurlijk de StemWijzer en het Kieskompas. Om deze in te vullen kun je terecht op de mobiele websites. Bij zowel het Kieskompas als de StemWijzer geef je je mening over verschillende stellingen. Aan het eind krijg je een advies over de politieke partij die het beste bij je past. Er zijn heel veel verschillende stemwijzers. We hebben een overzicht voor je gemaakt waar je nog wel even zoet mee bent.

 • AD Kieswijzer -  Deze kieswijzer bevat 30 stellingen van 18 lijsttrekkers. Ontdek met welke lijsttrekker jouw mening het meest overeenkomt. 
 • Burgeragenda-stemwijzer - Ontdek in 7 minuten welke oplossingen voor Nederland jij voor je ziet en welke partij jouw stem verdient.
 • Cannabis Stemwijzer - Specifiek op cannabisbeleid toegesneden stemadvies voor de Tweede Kamer verkiezing van 17 maart.
 • Jongeren Kieswijzer - Hoe vind je als jongere je weg in een oerwoud van ingewikkelde verkiezingsprogramma's in vaak onbegrijpelijke taal? Dat kan via de Jongerenkieswijzer.
 • Kieskompas
 • Kieswijzer privacy en online veiligheid - Maakt het voor kiezers inzichtelijk welke standpunten politieke partijen innemen met betrekking tot privacy en online veiligheid.
 • KiesWijzerWonen - De KiesWijzerWonen bestaat uit 16 stellingen over de koop- en huurmarkt. Elke stelling bevat een toelichting. Per stelling geef je aan of je helemaal akkoord, deels akkoord of niet akkoord bent. Na het beantwoorden van de stellingen krijgt u een gerangschikt overzicht van de partijen.
 • Ongemakkelijke Kieswijzer - Deze kieswijzer zet je aan het denken over jouw vrijheid om te kiezen. Bijvoorbeeld over je eigen dood, abortus, liefde en onderwijs.
 • Partijgedrag.nl - Bekijk of politieke partijen met hun stemgedrag jouw idealen hebben behartigd.
 • Partijenwijzer - Ontdek met welke politieke partij je het meest verwant bent.
 • Slimmer Kiezen -  Op deze site is het mogelijk om te stemmen op moties, die in het verleden zijn behandeld in de Tweede Kamer. Het doel van de tool is om jouw stemgedrag te vergelijken, met het stemgedrag van de partijen uit de Tweede Kamer. 
 • Stemmentracker - Check hoe de partijen gestemd hebben in de afgelopen kabinetsperiode.
 • StemWijzer Tweede Kamerverkiezingen 2021
 • Technologie Stemwijzer - Hoe gaan politieke partijen om met fake news, online privacy en de macht van bedrijven als Facebook en Google?
 • Tweede Kamerverkiezingen 2021 - Stemwijzer
 • 'Welke partij past bij mij'-kieswijzer - Een handige tool waarmee je aan de hand van 23 stellingen kunt bepalen waar jouw politieke voorkeur ligt.
 • Volkskrant Stemchecker  - Deze kieswijzer is geen stemadvies, maar kijkt naar wat partijen daadwerkelijk hebben gestemd in de Tweede Kamer (en níet naar wat ze beloven in campagnes).
Dit zijn alle stemwijzers en apps voor de Tweede Kamerverkiezingen 2021

Politieke partijen en apps

Als je eenmaal een uitslag of meerdere van bovenstaande tools binnen hebt, kun je je eventueel verder verdiepen in de partijen en hun standpunten en verkiezingsprogramma's Dat kan natuurlijk aan de hand van een apps. Veel politieke partijen hebben hun eigen app. We hebben er een aantal voor je verzameld.

CDA APPèl

Via deze app houd het CDA je op de hoogte van de campagne en vraagt het je mee te doen met online acties. Wanneer je wel en niet meehelpt bepaal jij uiteraard volledig zelf, meedoen is volledig vrijblijvend.

APPèl
CDA APPèl is een campagne-app die je dus op de hoogte van alle nieuwtjes rondom de CDA-campagne. Berichten zijn eenvoudig te delen en daarnaast kun je punten ..

Meer info

SP Spits

De app SP SPits wil de SP-achterban op de hoogte houden van belangrijke online actiemomenten. Denk bijvoorbeeld aan grote mediaoptredens of als we nieuw online campagnemateriaal . Je bent zo als eerste op de hoogte, maar je kan ook helpen om de SP-boodschap te verspreiden.

SP Spits
De app SP SPits wil de SP-achterban op de hoogte houden van belangrijke online actiemomenten. Denk bijvoorbeeld aan grote mediaoptredens of als we nieuw online ..

Meer info

Dit zijn alle stemwijzers en apps voor de Tweede Kamerverkiezingen 2021

GroenLinks Plek

De GroenLinks Plek-app is een sociaal platform met alle essentiële functionaliteiten: nieuws, profielen, groepen, berichten, kalenders, documenten en chat. Hier blijf je op de hoogte van het interne nieuws binnen GroenLinks.

GroenLinks Plek
De GroenLinks Plek-app is een sociaal platform met alle essentiële functionaliteiten: nieuws, profielen, groepen, berichten, kalenders, documenten en chat. Hier bli ..

Meer info

Dit zijn alle stemwijzers en apps voor de Tweede Kamerverkiezingen 2021

ChristenUnie

Of je nu raadslid, secretaris van een afdeling, burgemeester, Tweede Kamerlid of campagnevrijwilliger bent, iedereen met een functie voor de ChristenUnie vindt elkaar online op de ChristenUnie Community. De community kun je onder andere in de app bereiken. De app geeft je toegang tot alle functionaliteiten van deze besloten community op het ChristenUnie-Intranet met daarbij pushnotificaties bij nieuwe berichten en reacties.

En speciaal voor de Tweede Kamercampagne is de app ook voor geïnteresseerden beschikbaar met verkiezingsnieuws. Via de app houdt de partij je op de hoogte van hun verkiezingscampagne en kun je meedoen met online actie.

ChristenUnie
Of je nu raadslid, secretaris van een afdeling, burgemeester, Tweede Kamerlid of campagnevrijwilliger bent, iedereen met een functie voor de ChristenUnie vindt elkaa ..

Meer info

Dit zijn alle stemwijzers en apps voor de Tweede Kamerverkiezingen 2021

Forum voor Democratie

Forum voor Democratie heeft een app met nieuws, achtergrondartikelen en video's.

Forum voor Democratie | FVD
Forum voor Democratie heeft een app met nieuws, achtergrondartikelen en video's. ..

Meer info

Dit zijn alle stemwijzers en apps voor de Tweede Kamerverkiezingen 2021

Overige apps

Je kan ook in de Nederlandse nieuwsapps terecht voor het laatste politieke nieuws. De apps hebben daar een aparte sectie in hun app voor ingericht.

NOS

In de NOS-app lees je alles over de campagne, verkiezingsprogramma's, debatten en de kandidaten. Er is ook een campagneblog vanaf maandag 1 maart waar je het belangrijkste nieuws in aanloop naar de verkiezingen vindt.

NOS
Met de NOS-applicatie voor Android is het mogelijk het laatste nieuws te lezen, maar ook voetbaluitslagen te bekijken en eventuele liveblogs te volgen. Een uitgebrei ..

Meer info

RTL Nieuws

Ook de RTL Nieuws-app kan je op allerlei gebieden informeren over de komende verkiezingen, van briefstemmen tot al het nieuws rondom het RTL-verkiezingsdebat van afgelopen zondag.

RTL Nieuws
RTL Nieuws brengt het laatste nieuws van RTL Boulevard, RTL Z, sport, Editie NL en meer in één overzichtelijk applicatie. Met de RTL Nieuws-app heb je ..

Meer info

NU.nl

NU.nl is uiteraard ook een veel geraadpleegde nieuwsbron. Deze app verslaat ook al het nieuws rondom de aankomende Tweede Kamerverkiezingen, en heeft zelfs een eigen kieswijzer.

NU.nl - Nieuws, Sport, Tech & Entertainment
Met de NU.nl-applicatie is het mogelijk het laatste nieuws van deze nieuwssite te lezen. Geschikt voor zowel smartphones als tablets en volledig opgemaakt in Materia ..

Meer info

Keezer's Quest

Arjen Lubach heeft afgelopen zondag in zijn talkshow Zondag met Lubach een nieuw stemkompas gelanceerd om de zwevende kiezer op weg te helpen. Lubach noemt het Keezer's Quest en het is een computerspelletje of "een stemwijzer zoals 'ie ooit bedoeld is". Je vind de game hier.

Zweefmeter

Zweefmeter is de speciale app van de talkshow De Vooravond die je wegwijs maakt in het politieke landschap en ervoor zorgt dat je straks in het stemhokje weet wat je moet stemmen. De app gaat ervoor zorgen dat je aan de hand van stellingen steeds iets minder gaat zweven. Uiteindelijk zal je vliegtuigje op vrijdag 12 maart ergens in het politieke landschap landen. Dichtbij de politieke partijen die bij je passen en ver weg van de partijen die juist niet met jouw ideeën overeenkom

Zweefmeter
De verkiezingen komen eraan en dat betekent: keuzes maken. Wat vind jij belangrijk? En bij welke partij pas je dan het beste? Zweef je nog? Of ben je er al bijna uit ..

Meer info

Dit zijn alle stemwijzers en apps voor de Tweede Kamerverkiezingen 2021

Debat Direct

In de Tweede Kamer worden onderwerpen besproken en nieuwe wetten gemaakt die ons allemaal aangaan. De debatten zijn openbaar, maar lang niet iedereen is in de gelegenheid om op de tribune plaats te nemen. Om de debatten voor iedereen toegankelijk te maken heeft de Tweede Kamer een app ontwikkeld: Debat Direct. Deze gratis app toont de vergaderingen live op je smartphone of tablet. In beeld verschijnt vervolgens de naam en partij van de spreker, zodat het debat niet alleen zichtbaar maar ook begrijpelijk wordt. Aanvullende informatie zoals stukken, profielen van de Kamerleden en ministers en een plattegrond van de zaal: het zit er allemaal in.

Debat Direct
Met de Debat Direct-app kunnen debatten van de Tweede Kamer live gevolgd worden. De app is beschikbaar voor zowel Android als iOS. ..

Meer info

Welke apps gebruik jij om op de hoogte te blijven van de aankomende Tweede Kamerverkiezingen? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Deze apps zijn tijdelijk gratis of afgeprijsd in de Google Play Store

Het weer is niet om over naar huis te schrijven en Netflix hebben we ook al uit. Daarom hebben een mooi overzicht voor je gem...

Bitcoin kopen? Krijg nu 10 euro cadeau bij BLOX (ADV)

Is Bitcoin een van de meest interessante investeringen die je kan doen? BLOX denkt van wel. BLOX is een app waarmee het je ma...

WhatsApp heeft nieuwe picture-in-picture-functie voor video's, zo werkt het

WhatsApp heeft in bèta nu een verbeterde picture-in-picture voor online video's die gebruikers delen. Je kan ze in een verkle...

Google Pixel 6 overal uitverkocht: verkoopt als zoete broodjes? (Update: reactie Google)

Google is al snel door zijn voorraden van Pixel 6 (Pro) heen. De nieuwe telefoons zijn nog maar moeilijk verkrijgbaar bij Fra...

Google Tensor: alles wat je wil weten over de slimme processor

Google heeft met de Pixel-reeks voor het eerst een eigengemaakte chipset in zijn telefoons geplaatst. Tensor zou veel krachti...

Motorola Edge 20 Lite review: sterke kracht in het middensegment

Motorola heeft dit najaar zijn Edge 20-reeks van toptoestellen aangekondigd. De Edge 20 Lite is de goedkopere midrange varian...

Aanbieding: tot 40% korting op Google Nest producten

Je kan nu van kortingen tot 40% op verschillende Google Nest-producten bij Bol.com profiteren. Je krijgt korting op de Google...

Google maakt het mogelijk om real time te vertalen, ook met volle mond

De Google Pixel 6-serie heeft verschillende verbeteringen omtrent vertaling. De toestellen moeten het onder andere mogelijk m...

Zo zorgt Google Agenda ervoor dat je niet wordt afgeleid terwijl je werkt

Als je niet wilt worden afgeleid terwijl je werkt, kun je in Google Agenda een afspraak voor tijd om te focussen plannen. Foc...

Gmail is nu slimmer, voorkomt dat je mail bij de verkeerde belandt

Google wil voorkomen dat e-mails verkeerd terechtkomen en daarom zijn er heel wat verbeteringen uitgerold voor de interface w...

Lees meer

Net binnen

Google Pixel 6 overal uitverkocht: verkoopt als zoete broodjes? (Update: reactie Google)

Google is al snel door zijn voorraden van Pixel 6 (Pro) heen. De nieuwe telefoons zijn nog maar moeilijk verkrijgbaar bij Fra...

Gmail is nu slimmer, voorkomt dat je mail bij de verkeerde belandt

Google wil voorkomen dat e-mails verkeerd terechtkomen en daarom zijn er heel wat verbeteringen uitgerold voor de interface w...

Aanbieding: tot 40% korting op Google Nest producten

Je kan nu van kortingen tot 40% op verschillende Google Nest-producten bij Bol.com profiteren. Je krijgt korting op de Google...

Zo zorgt Google Agenda ervoor dat je niet wordt afgeleid terwijl je werkt

Als je niet wilt worden afgeleid terwijl je werkt, kun je in Google Agenda een afspraak voor tijd om te focussen plannen. Foc...

WhatsApp heeft nieuwe picture-in-picture-functie voor video's, zo werkt het

WhatsApp heeft in bèta nu een verbeterde picture-in-picture voor online video's die gebruikers delen. Je kan ze in een verkle...

Lees meer