Standaard ei-icoontje van Twitter verdwijnt voor een... ander icoontje?

Standaard ei-icoontje van Twitter verdwijnt voor een... ander icoontje?

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

Ei ei ei, we zijn zo blij, of toch niet?

Twitter is de laatste tijd al bezig geweest om het misbruik van tweets zoals bedreigingen en gewelddadige uitingen terug te dringen. Zo kon je ervoor kiezen om notificaties van mensen met de standaard profielafbeelding in de vorm van het bekende ei te negeren. Ook kan je in de Twitter-app tweets filteren waarin bepaalde woorden voorkomen.

Anonieme accounts met het ei-icoontje als profielafbeelding worden veelvuldig in verband gebracht met negatieve of gewelddadige tweets. Twitter gaat nu het ei-probleem verder aanpakken door deze profielafbeelding permanent te veranderen. Normaal gesproken kregen gebruikers als ze geen foto instelden een willekeurige achtergrondkleur met het witte ei toegewezen. Het ei was gekozen omdat het de oorsprong is van een vogeltje, het logo van Twitter.

In plaats hiervan komt een neutrale profielafbeelding in de vorm van een een poppetje. Twitter wil hiermee aanmoedigen dat gebruikers creatiever worden en meer zelf-uitdrukking krijgen. Sommige mensen vonden het ei juist grappig en schattig, en bleven bewust deze gebruiken. Dit hoopt Twitter met de nieuwe afbeelding te voorkomen. Daarnaast hoopt Twitter dat mensen door dit poppetje sneller deze foto aanpassen naar een eigen exemplaar. Daarom is er zoveel grijs gebruikt in het poppetje, op een lichtgrijze achtergrond.

Twitter probeert dus het probleem van misbruik van accounts op deze manier te voorkomen, maar of het echt help valt nog te bezien. Dat Twitter er in ieder geval over enkele oplossingen nadenkt, is een positief teken. Gisteren kondigde Twitter al aan dat mentions niet meer mee zullen tellen in het aantal karakters van een tweet. Zo blijft Twitter aan zijn dienst schaven om het zo aantrekkelijk mogelijk voor gebruikers te houden, iets wat ook wel mag gezien de stevige concurrentie van bijvoorbeeld Facebook, Reddit en Snapchat op dit moment.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk