Spraakberichten verzenden via WhatsApp is nu een stuk beter geworden

Spraakberichten verzenden via WhatsApp is nu een stuk beter geworden

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

WhatsApp komt met een update voor de spraakberichtfunctie. Dankzij deze update kun je een voorbeeld van een spraakbericht beluisteren voordat je op verzenden drukt.

Spraakberichten in WhatsApp controleren

WhatsApp kondigt de nieuwe functie aan in op Twitter en geeft in de tweet tevens de reden van de nieuwe functie aan. Het kan namelijk erg frustrerend zijn om telkens een spraakfragment te moeten verwijderen en opnieuw op te moeten nemen omdat je iets hebt verknoeid. Dankzij de nieuwe optie kun je van te voren je opname beluisteren om er zeker van te zijn dat er geen fouten in zitten. Daarna kun je alsnog op verzenden tikken. Of het bericht verwijderen en opnieuw opnemen.

- Lees verder onder de tweet -

Zo werkt het

De nieuwe functie is te vinden bij de microfoon-knop rechts onderin een gesprek in WhatsApp. Weet je niet hoe het versturen van spraakberichten in WhatsApp werkt? Dat hebben we voor het gemak nog even hieronder toegevoegd.

Een WhatsApp spraakbericht verzenden

  1. Open een individuele chat of groepschat.
  2. Tik op de microfoon, houd deze ingedrukt en begin met praten.
  3. Zodra je klaar bent, laat je de microfoon weer los. Het spraakbericht wordt automatisch verzonden.

Terwijl je een spraakbericht opneemt, kun je naar links schuiven om het bericht te annuleren.

Een langer WhatsApp spraakbericht verzenden

  1. Open een individuele chat of groepschat.
  2. Tik op de Microfoon, houd deze ingedrukt en begin met praten.
  3. Veeg omhoog om handsfree opnemen in te schakelen.

Je kunt ook op de rode pauzeknop tikken om je opname te pauzeren of een voorbeeld van je bericht te beluisteren. Tik op de rode microfoon om de opname van je spraakbericht te hervatten. Als je eenmaal tevreden bent, kun je het spraakbericht versturen naar de ontvanger.

Populairste nieuws over WhatsApp

Er zijn nog meer mogelijkheden voor de spraakberichten in WhatsApp. Je kan onder andere een spraakbericht in verschillende snelheden afspelen of ze omzetten in tekst. Dat laatste kan van pas komen wanneer je in de trein zit en geen oortjes op zak hebt.

Je vindt ons complete WhatsApp tipsoverzicht met alle tips, tricks, uitleg, en howto's over WhatsApp op hier op Androidworld. We passen deze pagina regelmatig aan met nieuwe tips dus is het handig om de pagina aan je favorieten toe te voegen. Zo heb je de laatste tips altijd binnen handbereik.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk