'Spotify werkt aan hifi-abonnement: duurder dan je verwacht

'Spotify werkt aan hifi-abonnement: duurder dan je verwacht

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Spotify gaat mogelijk een nieuw betaald abonnement uitbrengen dat hifi-geluid mogelijk maakt voor abonnees. Spotify Platinum, zoals de formule zal heten, kost rond de 20 euro wanneer het beschikbaar is.

Spotify Platinum

Spotify overweegt om een duurder abonnement te lanceren voor lossless-muziek, dat is muziek waarbij er geen kwaliteitsverlies is door compressie. Het zogenaamde Platinum-abonnement kwam aan bod in een bevraging die Spotify deelt met gebruikers die hun Premium-abonnement opzeggen. Spotify vraagt daarin of die gebruikers wel zouden blijven als er iets zou bestaan zoals een hifi-abonnement, genaamd 'Platinum', dat blijkt uit een bericht op Reddit. We krijgen ook een beschrijving van die formule te zien.

Naast het lossless geluid biedt Spotify met 'Platinum' ook een tuner aan, die het geluid van hoofdtelefoons optimaliseert. Er zijn ook verbeteringen voor afspeellijsten en de bibliotheek, en die heten 'Playlist Pro' en 'Library Pro'. Voor beide functies zou Spotify zijn mosterd halen bij concurrent Apple Music. Playlist Pro stelt automatisch een afspeellijst samen met nummers op basis van criteria die je eerst opgeeft. Met Library Pro kunnen abonnees de metadata van nummers, artiesten en albums zelf aanpassen. Als laatste spreekt Spotify over een 'Audio Insights'-functie, maar het is niet duidelijk hoe die zal werken.

De gelekte enquête van Spotify

De gelekte enquête van Spotify

Duur abonnement

Spotify Platinum krijgt een relatief hoge prijs volgens de enquête, want het abonnement moet 20 dollar per maand kosten. Een gewoon Premium abonnement kost maandelijks 9,99 dollar in de Verenigde Staten en 9,99 euro bij ons. De prijs van Platinum kan zich dus naar 20 euro per maand vertalen.

Dat zou Spotify duurder maken dan de concurrentie. Bij Apple Music zit muziek van de hogere kwaliteit inbegrepen in zijn gewone abonnement van 9,99 euro per maand en ook Tidal heeft al een voordelige formule van 9,99 euro per maand voor hifi-geluid. Spotify heeft eerder al een Hifi-abonnement voorgesteld, maar na die aankondiging is het nooit beschikbaar gemaakt voor gebruikers.

De populairste artikelen over Spotify
Spotify - Muziek en podcasts

Spotify - Muziek en podcasts

Kan je Spotify gratis gebruiken? Spotify is een populaire muziekapp in Nederland die momenteel wereldwijd 159 miljoen gebruikers heeft waarvan 71 ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk