Spotify's Wear OS-app krijgt langverwachte functie, dit moet je weten

Spotify's Wear OS-app krijgt langverwachte functie, dit moet je weten

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Wear OS stond jaren in winterstand. Het winterseizoen lijkt na de I/O-conferentie afgelopen te zijn, dat blijkt ook uit updates die Wear OS-ontwikkelaars uitrollen naar het platform. Het werd tijdens Google I/O bijvoorbeeld bekend dat Spotify de mogelijkheid gaat aanbieden om muziek lokaal op te slaan.

Spotify-update voor Wear OS

Jarenlang werd Wear OS gezien als het zorgenkindje van Google, wat bij Wear OS-ontwikkelaars een afkeer tegen het platform teweegbracht. Wear OS zat weliswaar boordevol functies, maar tezamen met die functies bevatte het platform ook veel bugs en werden alsmaar minder Wear horloges verkocht. Googles samenwerking met Samsung om het Wear-platform te vernieuwen, brengt ontwikkelaars nu op andere gedachten. Zo werd tijdens Google I/O bekend dat apps als Strava deels of geheel vernieuwd zouden worden.

Spotify zal zijn app niet geheel vernieuwen, dat bleek tijdens de I/O openingskeynote, maar brengt wel een belangrijke functie van zijn mobiele en desktopapps naar de Wear OS-app. Het gaat daarbij om het downloaden van muziek op de interne opslag van Wear OS-apparaten. Momenteel moet je bij het luisteren van muziek via de Spotify-app op Wear OS altijd een internetverbinding hebben. Verlies je deze verbinding, dan is het niet mogelijk om verder te gaan met het beluisteren van muziek.

Gerelateerde artikelen

Spotify legt in zijn presentatiedia's van I/O uit dat het met de update mogelijk wordt om hele afspeellijsten te downloaden. Momenteel is het niet bekend of Spotify het ook zal toelaten om afzonderlijke nummers te downloaden. Ook is het nog onbekend in hoeverre het mogelijk zal zijn om de kwaliteit van de te downloaden bestanden vooraf te kiezen. In de Spotify-app op Android en computers kan dit al wel.

Wear OS in de ‘inhaalrace’

Dat Spotify de downloadfunctie pas na de samenwerking met Samsung toevoegt is opvallend, gezien de Spotify-app voor Tizen al langer de mogelijkheid bood om muziek lokaal op te slaan. Tegelijkertijd lijkt Spotify de functie niet specifiek te hebben achtergehouden van Wear. Een update die de functie naar WatchOS moet brengen - Apples besturingssysteem voor smartwatches - rolt namelijk tegelijk uit met de Spotify-update voor Wear OS.

Ondertussen brengt Google zijn YouTube Music-app naar Wear OS. Volgens Google krijgt die app, net als Spotify, een functie om muziek lokaal op te slaan. Voor beide apps geldt dat ze momenteel nog niet beschikbaar zijn. Pas later dit jaar, tezamen met de grote Wear OS-update, zal de YouTube Music-app worden uitgebracht. Wanneer dat precies zal gebeuren, maakte het bedrijf niet bekend tijdens I/O 2021.

Spotify's Wear OS-app krijgt langverwachte functie, dit moet je weten

Spotify zegt dat zijn update voor het downloaden van muziek op Wear OS op korte termijn uitgerold zal worden. De functie wordt momenteel nog ontwikkeld, dus het zou nog even kunnen duren voor je muziek kan downloaden op je Wear OS-horloge. Zou jij graag muziek downloaden op je horloge? Voor welke omstandigheden zou jij het fijn vinden om muziek lokaal op je horloge te downloaden? Laat het ons weten in de reacties onderaan het artikel.

Spotify - Muziek en podcasts

Spotify - Muziek en podcasts

Kan je Spotify gratis gebruiken? Spotify is een populaire muziekapp in Nederland die momenteel wereldwijd 159 miljoen gebruikers heeft waarvan 71 ..
Wear OS by Google (was Android Wear)

Wear OS by Google (was Android Wear)

De Wear OS-app van Google is om smartwatches of andere wearables te beheren. Kan dus ook alleen gebruikt worden in combinatie met een smartwatch of ander devices op ..

0 reacties

Apps

Dit vind je misschien ook leuk