Spotify laat je nu storende video's tijdens afspelen uitschakelen

Spotify laat je nu storende video's tijdens afspelen uitschakelen

Spotify komt met een nieuwe instelling die een einde maakt aan de korte videofragmenten die getoond werden tijdens het afspelen van een nummer. Sommige gebruikers ervoeren die als een belemmering.

Spotify Canvas-video's

De muziekstreamingdienst Spotify die op 33 procent van de Nederlandse smartphones draait, komt met een nieuwe aanpassingsoptie voor zijn interface. Als je een nummer afspeelt krijg je naast de play- en pauzeknop en de knoppen om door nummers te bladeren ook het ontwerp van de bijhorende albumhoes te zien. Sinds vorig jaar kwam Spotify met iets nieuws: korte videostukken die op het volledige scherm worden getoond als vervanging van de albumweergave.

Het filmpje zoals in het voorbeeld uit onderstaand galerij blijft herhaald in de achtergrond afspelen en volgens de muziekdienst, zijn de zogenaamde 'Canvas-video's' geoptimaliseerd om zo weinig mogelijk data te verbruiken. Toch waren veel gebruikers verre van enthousiast over de nieuwe mogelijkheid vooral dan omdat ze storend kan werken met de interface. Van zodra zo'n Canvas-video begint te spelen bij een nummer, verdwijnen de bedieningsknoppen naar de achtergrond in beeld en ze verschijnen pas opnieuw als je het scherm aanraakt.

De Canvas-video's nemen het volledige scherm in beslag en laten de biedingsknoppen verdwijnen.

Canvas-video's uitschakelen

Spotify beseft nu blijkbaar dat we in een democratie leven en daarom geeft het gebruikers nu zelf de mogelijkheid om de Canvas-video's naar wens in- of uit te schakelen. Er is daarvoor een nieuwe optie voorzien in de instellingen van de app en je vindt ze door onderaan op bibliotheek te tikken en daarna rechtsboven op het instellingenicoontje. Vervolgens vind je onderaan bij het kopje afspelen 'Canvas'. Standaard staat de schakelaar op 'aan', maar je kan hem dus naar wens uitzetten.

Met de nieuwe instelling kan je ervoor kiezen om enkel de albumcover te tonen

De mogelijkheid zou nog niet in één klap bij alle gebruikers te zien zijn, maar zoals je in onderstaande screenshot kan zien, werkte hij wel op onze toestellen. Verwacht wordt dat hij binnenkort te zien zal zijn op alle telefoons, maar als je de video's nu al wil uitzetten, kan dat door Spotify Bèta te installeren vanuit APK Mirror.

Spotify - Muziek en podcasts
Kan je Spotify gratis gebruiken? Spotify is een populaire muziekapp in Nederland die momenteel wereldwijd 159 miljoen gebruikers heeft waarvan 71 ..

Meer info

Lees meer over:
Muziek en audio

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties