Spotify verwijdert aangepaste functies voor in de auto uit app

Spotify verwijdert aangepaste functies voor in de auto uit app

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Spotify stopt met het aanbieden van zijn rijmodus, de aangepaste interface met grotere knoppen en minder afleiding voor in de auto. Spotify zegt dat de functie plaats moet maken voor een nieuwe functies die eraan zitten te komen.

Spotify-rijmodus

Heel wat bestuurders die een auto zonder infotainmentsysteem hebben kiezen ervoor om hun smartphone te gebruiken voor navigatie en muziek onderweg. Daar bestaan handige tools voor, en een ervan is de rijmodus van Spotify die nu verdwijnt. Heel wat bezorgde gebruikers trokken naar het Spotify-forum toen ze zagen dat de functie niet meer beschikbaar was. Een forummoderator bevestigde dat de functie is verwijderd.

"We kunnen bevestigen dat er een einde komt aan de rijmodus. Dit wil niet zeggen dat we de gebruikservaring van Spotify-gebruikers tijdens het rijden niet willen verbeteren. In tegendeel: we voeren actief onderzoek naar een variëteit van nieuwe manieren om de beste luisterervaring in de auto te ontdekken. Bekijk het verdwijnen van de rijmodus als iets dat moest gebeuren om plaats te maken voor nieuwe innovaties."

Wat is het alternatief?

Ondanks die verklaring zijn er nog steeds heel wat vragen. Waarom moest de functie verdwijnen zonder dat een alternatief klaar staat? En natuurlijk: wat komt er in de plaats van de rijmodus? We weten dat Spotify in april zijn Car Thing officieel op de markt heeft gebracht, maar het lijkt ons onwaarschijnlijk dat een gadget die beperkt verkrijgbaar is de vervanger wordt voor een softwarefunctie die jaren beschikbaar was.

Spotify verwijst gebruikers in de tussentijd naar andere alternatieven. Je kan bijvoorbeeld de Assistent vragen om muziek af te spelen. Daarnaast is er nog de integratie van de dienst in Google Maps. En dan is er nog de rijstand van de Google Assistent, de feature die Android Auto voor telefoonschermen vervangt. Op dit moment is die functie nog niet breed uitgerold.

Meer over Spotify:

Spotify - Muziek en podcasts

Spotify - Muziek en podcasts

Kan je Spotify gratis gebruiken? Spotify is een populaire muziekapp in Nederland die momenteel wereldwijd 159 miljoen gebruikers heeft waarvan 71 ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk