Spotify Timecapsule brengt persoonlijke, nostalgische playlist

Spotify Timecapsule brengt persoonlijke, nostalgische playlist

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

Spotify Timecapsule

Spotify biedt allerlei manieren om nieuwe muziek te ontdekken en selecteert songs die voor jou interessant zijn. Met de nieuwe dienst Spotify Timecapsule wordt dit wederom gedaan, maar dan met muziek van vroeger.

Deze persoonlijke playlist maakt een overzicht van songs die jij vroeger waarschijnlijk geluisterd hebt. Dit zullen ze ongetwijfeld op basis van leeftijd, geslacht en wellicht geografische gegevens genereren, maar mijn playlist was vrij accuraat. Er stonden veel songs op die ik vroeger vaker geluisterd en tijdens het schrijven van dit artikel krijg ik allerlei nostalgische gevoelens.

De playlist die ik voorgeschoteld kreeg bevatte 45 songs en wordt met één druk op de knop gegenereerd. Na het bekijken van de playlist, kun je ervoor kiezen deze te gaan volgen, zodat je de jouw nostalgische lijst vaker kunt beluisteren.

Activeren

Om de nieuwe functie van Spotify te gebruiken, dien je uiteraard een Spotify-account te hebben en ingelogd zijn. Ga vervolgens naar timecapsule.spotify.com en bekijk deze nieuwe playlist. Zo eenvoudig kan het zijn.

De playlist kun je uiteraard beluisteren in de app, maar ook op het web en in een eventuele desktop-app. Ga jij deze nieuwe functie van Spotify gebruiken? Of heb je al genoeg playlists in dit genre die je zelf hebt samengesteld?

Spotify - Muziek en podcasts

Spotify - Muziek en podcasts

Kan je Spotify gratis gebruiken? Spotify is een populaire muziekapp in Nederland die momenteel wereldwijd 159 miljoen gebruikers heeft waarvan 71 ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk