'Spotify test korte video's à la TikTok in Discover-tabblad'

'Spotify test korte video's à la TikTok in Discover-tabblad'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Spotify overweegt om korte video's van artiesten aan te bieden in zijn app. Gebruikers zullen door een lijst met verticale video's heen kunnen scrollen zoals dat ook kan in TikTok. De functie wordt momenteel getest en het is niet duidelijk of Spotify er verdere plannen mee heeft.

Filmpjes in Spotify

Spotify is in de eerste plaats een muziek-app, maar mogelijk wil het nu meer inzetten op video's. Video's is al geruime tijd het speerpunt van concurrent YouTube Music, maar Spotify test op dit moment een apart tabblad in zijn app waar verticale filmpjes van artiesten te zien zijn. De functie is ontdekt door ontwikkelaar Chris Messina in de code van de laatste bètaversie van de iOS-app.

De video's maken deel uit van een nieuw Discover-tabblad. Het gaat om korte video's en gebruikers kunnen verticaal scrollen zoals in TikTok. Tijdens het filmpje hoor je ook het bijhorend nummer van de artiest dat je ook in één keer kan liken. Wat precies de bron van de video's is is niet bekend, maar het lijkt erop dat Spotify gebruik maakt van zijn al bestaande Canvas-filmpjes. Dat zijn korte videoloops die artiesten kunnen toevoegen aan hun nummers in de plaats van de standaard albumhoes.

- Lees verder onder de tweets -

Wanneer beschikbaar?

De Canvas-functie in de muziekspeler werd niet door iedereen enthousiast onthaald toen deze functie twee jaar geleden verscheen. Dat ze nu een aparte plek krijgen, is misschien een betere zaak. Toch wil Spotify nog niet kwijt wat nu juist de plannen zijn met de Discover-filmpjes.

"Bij Spotify doen we vaak tests om de gebruikservaring te verbeteren. Sommige van die tests vormen de basis voor een nieuwe gebruikservaring en soms is het alleen een leerervaring. We hebben verder niks hierover te melden op dit moment", dat zegt een woordvoerder tegen TechCrunch.

Spotify heeft recent zijn nieuwe karaokefunctie met songteksten uitgerold. Daarnaast raakte bekend dat het bedrijf zich ook zal richten op andere vormen van media, zoals audioboeken. Het maakte daarvoor de overname bekend van het bedrijf Findaway dat luisterboeken aanbiedt. Is het volgens jou een goede zaak dat Spotify nu ook filmpjes van artiesten een meer prominente plaats geeft in de app? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Spotify - Muziek en podcasts

Spotify - Muziek en podcasts

Kan je Spotify gratis gebruiken? Spotify is een populaire muziekapp in Nederland die momenteel wereldwijd 159 miljoen gebruikers heeft waarvan 71 ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk