Spotify werkt aan ‘Stories’-functie à la Snapchat en Instagram

Spotify werkt aan ‘Stories’-functie à la Snapchat en Instagram

Spotify Storyline

Spotify wil graag artiesten de mogelijkheid bieden om hun persoonlijke verhaal achter hun muziek te laten vertellen. Dat is al mogelijk door de functie Behind the Lyrics waarmee je naast songteksten ook informatie van achter de schermen kan bekijken, inclusief waardoor de songteksten zijn geïnspireerd en feiten over het nummer. Behind the Lyrics wordt mede mogelijk gemaakt door Genius. Nu werkt Spotify aan nog een functie, 'Storyline', waarvoor geen samenwerking met een derde partij benodigd is. Spotify houdt dit dus in eigen beheer. Dat meldt Android Police.

Storyline wordt als kaart onder het onderdeel 'Wordt nu afgespeeld' getoond (net als Behind the Lyrics) en kan naar boven geschoven worden om de informatie te bekijken. Dan wordt er een Instagram-achtige interface getoond met meerdere kaarten waar je doorheen kunt bladeren. Artiesten kunnen hier foto's en tekst selecteren om het nummer meer diepgang te geven. Voor zover bekend kunnen ze zelf geen Storyline maken. Net als bij de verhalen in Instagram tik je hier ook aan de rechterkant op het scherm om de volgende kaart te bekijken.

Spotify Storyline

Beschikbaarheid

De Storyline is in versie 8.5.5.853 van Spotify te zien bij enkele muzieknummers zoals Sucker van Jonas Brothers' en verschillende nummers van Billie Eilish. Zie jij de Storyline ook bij andere artiesten/nummers? Laat het in de reacties weten.

Spotify Storyline

Spotify - Muziek en podcasts
Kan je Spotify gratis gebruiken? Spotify is een populaire muziekapp in Nederland die momenteel wereldwijd 159 miljoen gebruikers heeft waarvan 71 ..

Meer info

Lees meer over:
Muziek en audio

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Beste telefoons onder de 300 euro

Lees meer