Spotify Running nu ook te downloaden voor Android

Spotify Running nu ook te downloaden voor Android

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

Spotify Running

is te vinden op onder andere Android en iOS en sinds mei is het mogelijk op de iOS-versie om Spotify Running te gebruiken, hiermee krijg je aanbevelingen van afspeellijsten aangeboden als je aan het hardlopen bent. Zoals vele apps worden deze lijsten gebaseerd op jouw luisterhistorie en het type muziek wat jij normaliter luistert. Nu rolt deze ook uit voor Android, zodat ook gebruikers met een Androiddevice de perfecte muziek(mixen) kunnen luisteren tijdens het hardlopen.Deze Running Originals-muziektracks zijn te vinden in de applicatie en bij Android moet je van te voren je tempo , terwijl dit bij iOS automatisch gedetecteerd wordt. Hierbij worden het aantal beats per minuut en het hardlooptempo 'gesynchroniseerd', zodat je altijd in de juiste flow loopt, maar op Android is dat vooralsnog niet mogelijk. De functie om muziek te selecteren met een bepaald aantal beats waas overigens al een tijd mogelijk in de bèta-variant van Spotify. Ook is het mogelijk om muziek te luisteren die speciaal is samengesteld voor work-outs en hardlopen, iets wat we bijvoorbeeld ook zagen bij de introductie van de .Afspeellijsten die je kunt gebruiken tijdens het hardlopen zijn ook een mogelijkheid, deze worden gebaseerd op de luistergeschiedenis en moeten zorgen voor wat extra motivatie tijdens de hardloopsessies. De optie om Spotify Running te gebruiken is geïntegreerd in de normale Spotify-applicatie en deze optie is via het menu te openen. Uiteraard biedt de applicatie ook nog gewoon alle features van Spotify en moet de Running-sectie gezien worden als een extra toevoeging aan de app.

Beschikbaarheid

De update wordt inmiddels uitgerold, maar wij hebben nog geen meldingen ontvangen van AW-lezers die de update al daadwerkelijk binnen hebben gekregen. Updates zoals deze worden vaak in batches uitgegeven om drukte op de servers te voorkomen. Kwestie van afwachten dus, want één dezer dagen moet ook voor jou de update te downloaden zijn.

Spotify - Muziek en podcasts

Spotify - Muziek en podcasts

Kan je Spotify gratis gebruiken? Spotify is een populaire muziekapp in Nederland die momenteel wereldwijd 159 miljoen gebruikers heeft waarvan 71 ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk