Spotify lanceert unieke manier om playlists te maken: zo werkt het

Spotify lanceert unieke manier om playlists te maken: zo werkt het

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Spotify test zijn nieuwe 'Supergrouper'-functie, die je afspeellijsten laat maken op een geheel eigen manier. Je kiest de artiesten voor de playlist en niet de nummers. Vervolgens genereert Spotify een afspeellijst met hun nummers.

Spotify Supergrouper

Sommige samenwerkingen tussen artiesten in de muziekwereld zijn memorabel, alleen heb je als muziekfan niet te kiezen welke artiesten samenwerken. Met Supergrouper kan je zelf een reeks artiesten kiezen en Spotify maakt dan een afspeellijst met hun nummers. Het dichtste dat bij een echte samenwerking komt. De functie is vanaf nu beschikbaar in Spotify en we leggen uit hoe het werkt.

Als je bent ingelogd op Spotify ga je naar de webpagina Spotify.com/supergrouper. Je kan dan verschillende artiesten selecteren die in de afspeellijst moeten voorkomen. Om het allemaal wat thematischer te maken krijgen ze in jouw band ook een rol zoals die van de schrijver van de nummers of de leadzanger. Wanneer je je minstens drie artiesten hebt gekozen kan je de band nog een naam geven en je kan een leuk plaatje delen op sociale media. Belangrijker is dat je daarna toegang krijgt tot je afspeellijst die gevuld is met nummers van alle artiesten die je hebt gekozen. Die lijst verschijnt ook in je Spotify-bibliotheek.

- Lees verder onder de afbeeldingen -

Spotify lanceert unieke manier om playlists te maken: zo werkt het

Nog meer Spotify-tips

Recent maakte Spotify bekend dat gebruikers straks de mogelijkheid krijgen om in de app te zien waar hun vrienden naar luisteren. Dat werkte al eerder op desktop. En wil je nu weten naar welke genres en artiesten je het vaakste luistert, dat kan op deze manier. We kennen Spotify natuurlijk als een app vol muziek en podcasts, maar de ontwikkelaars willen ook een nieuwe markt trotseren: die van luisterboeken. Het wordt een nieuwe focus voor Spotify in de komende jaren.

Ben jij een gebruiker van Spotify en ga jij afspeellijsten maken met Supergrouper? Welke groepen heb jij zo samengesteld en hopelijk zijn ze beter dan bovenstaande? Laat het ons weten in de reacties.

Spotify - Muziek en podcasts

Spotify - Muziek en podcasts

Kan je Spotify gratis gebruiken? Spotify is een populaire muziekapp in Nederland die momenteel wereldwijd 159 miljoen gebruikers heeft waarvan 71 ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk