Spotify krijgt nieuwe, verbeterde Wear OS-app

Spotify krijgt nieuwe, verbeterde Wear OS-app

Wear OS-app

Spotify's huidige app voor Wear-OS-horloges voelt nogal eenvoudig en verouderd aan. Je kan een muziekje afspelen via je afspeellijsten en via navigatietoetsen kan je pauzeren en door liedjes balderen, maar daar houdt het helaas zo op. Spotify wist dat het beter kon, en heeft nu een vernieuwing voor zijn app aangekondigd die in de loop van de week zal worden uitgerold.

In de eerste plaats zal de nieuwe app werken met Spotify Connect. Dat is een feature waarmee je gemakkelijk kan schakelen tussen apparaten die verbonden zijn met hetzelfde wifi-netwerk. Stel, je luistert bijvoorbeeld muziek via je Google Home Mini-speaker, maar je loopt de trap af naar beneden, dan schakel je naadloos over naar de speaker in de woonkamer.

Spotify Wear OS

Nieuwe features

De gebruikersinterface wil Spotify bewust minimaal houden, en dat is een goede zaak voor kleine horlogeschermpjes. Toch komen er een aantal nieuwigheden. Je kan een podcast 15 seconden terugspoelen en via een harticoontje voeg je nummers toe aan je afspeellijsten. Je kan ook recent afgespeelde nummers bekijken. De app werkt via bluetooth-, wifi-, en- LTE-verbindingen. Een functie die voorlopig nog ontbreekt is het offline afspelen van nummers.

Spotify kondigt in de mededeling op zijn website ook aan dat het gaat samenwerken met smartwatch-fabrikant Fossil. Op de vierde generatie Fossil-horloges zoals de Fossil Q Explorist HR zal de Spotify-app voorgeïnstalleerd staan. Hetzelfde geldt voor dochtersmerk Michael Kors bij de Acces Runway smartwatches.

Gebruik jij Spotify of een andere muziek-app? Wat vond jij van de oude Spotify-app voor Wear OS? Kijk je uit naar de verbeteringen? Laat het weten in de reacties hieronder.

Spotify

Via: The Verge

Spotify - Muziek en podcasts
Kan je Spotify gratis gebruiken? Spotify is een populaire muziekapp in Nederland die momenteel wereldwijd 159 miljoen gebruikers heeft waarvan 71 ..

Meer info

Lees meer over:
Muziek en audio

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties