Spotify lanceert luisterboeken in de VS, later volgt uitbreiding

Spotify lanceert luisterboeken in de VS, later volgt uitbreiding

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Spotify biedt nu in de Verenigde Staten naast muziek en podcasts ook een aanbod aan van luisterboeken. Het gaat om 300.000 titels die te vinden zijn via de zoekfunctie en apart tabblad in de app. Spotify wil de luisterboeken later naar meer markten brengen.

Spotify-luisterboeken

Het komt niet geheel als een verrassing, want in juni maakte Spotify al heel duidelijk zijn ambities rond luisterboeken bekend. Na muziek en podcasts is het volgende focuspunt voor de populaire app. Vanaf nu kunnen gebruikers in de Verenigde Staten gebruik maken van een aanbod met 300.00 luisterboeken.

Je kan die boeken per stuk aanschaffen en ze zijn daarom zowel voor Premium- als Free-gebruikers toegankelijk. Spotify ziet de lancering in de VS duidelijk als een eerste stap, en het wil de functie later naar meer markten uitrollen. Of Nederland en België als volgende landen op het verlanglijstje staan bij het bedrijf, is niet duidelijk.

"Het aanbod dat vandaag in de VS beschikbaar is, is alleen de eerste vorm van luisterboeken op Spotify", schrijft Nir Zicherman, vice president van Spotify en de topman die de leiding heeft over luisterboeken in een blogbericht. "We zullen met deze lancering nog veel moeten leren, en we gaan met die bevindingen aan de slag. Vervolgens komen er dan nieuwe functies, een uitbreiding naar meer markten en we gaat het format innoveren voor luisteraars, auteurs en uitgevers."

Gerelateerde artikelen

Belangrijke concurrenten

Luisterboeken bevatten op Spotify al veel kenmerken die bekend zijn van concurrerende platformen. Je kan namelijk luisterboeken downloaden zodat je offline te beluisteren zijn, maar het is mogelijk om de afspeelsnelheid te wijzigen en een beoordeling achter te laten voor boeken. Spotify moet uiteindelijk de concurrentie aangaan met concurrenten als Google Play Boeken en Audible van Amazon. Als de functie straks ook op onze markt actief wordt, dan komen daar nog onder andere Kobo, Bol.com en Storytel bij.

Recent schreven we ook over een grote interface-update voor de Spotify-app. Die maakte het mogelijk om vlotter te filteren tussen verschillende soorten van content, namelijk muziek, podcasts en - in de VS - ook luisterboeken. Lijkt het jouw handig dat Spotify nu ook luisterboeken aanbiedt, of heb jij al een boekencollectie op een ander platform? Laat het ons weten in de reacties.

Spotify - Muziek en podcasts

Spotify - Muziek en podcasts

Kan je Spotify gratis gebruiken? Spotify is een populaire muziekapp in Nederland die momenteel wereldwijd 159 miljoen gebruikers heeft waarvan 71 ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk