‘Spotify speelt binnenkort eindelijk lokale muziek af’

‘Spotify speelt binnenkort eindelijk lokale muziek af’

Spotify werkt achter de schermen aan een functie waarmee je lokale muziekbestanden kan afspelen. Je kan dus de muziekbestanden op je telefoon afspelen, maar het is niet duidelijk of het gaat om een gratis of premium functie.

Spotify lokale muziek

Recent blies Google Play Music zijn laatste adem uit en YouTube Music werpt zich op als een vervanger. net als in Play Music laat de nieuwe muziekdienst van Google gebruikers toe om hun lokale muziekbestanden af te spelen, en dat geldt dus ook voor de aangekochte muziek in de app. Nieuwe informatie wijst erop dat ook Spotify plannen heeft voor zo’n functie.

Het gaat om een lek van de bekende reverse engineering expert Jane Machun Wong. Ze toont op Twitter een functionaliteit die ze in de code van Spotify heeft ontdekt. Het gaat om een ‘Import-gedeelte’ in de instellingen, en gebruikers krijgen de kans om alle lokale muziek op hun telefoon te tonen in de bibliotheek van Spotify.

Premium of gratis?

Toch zijn er nog steeds zaken onduidelijk. We weten bijvoorbeeld niet wanneer de functie zal klaar zijn, maar het is ook onbekend of Spotify dit ook gaat mogelijk maken voor gratis gebruikers, net zoals YouTube Music. Het zou ook kunnen gaan om een functie die exclusief beschikbaar is voor Premium-abonnees van de muziekdienst.

Voorheen was het al mogelijk om lokale muziek toe te voegen aan Spotify, maar dat werkte nog niet via de app. Je kon enkel muziekbestanden op je pc synchroniseren via Spotify. We weten ook dat er nog meer sterke functies zijn waar Spotify nog volop achter de schermen aan werkt. Hier zijn nog vijf erg interessante functies die nog in ontwikkeling zijn. Vergeet ook zeker niet om jouw Spotify Wrapped van 2020 te checken.

Spotify - Muziek en podcasts
Kan je Spotify gratis gebruiken? Spotify is een populaire muziekapp in Nederland die momenteel wereldwijd 159 miljoen gebruikers heeft waarvan 71 ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties