'Spotify laat je podcasts ontdekken door verticaal scrollen'

'Spotify laat je podcasts ontdekken door verticaal scrollen'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Spotify test een systeem waarmee je podcasts kan ontdekken volgens het recept van TikTok. Je scrolt verticaal door voorbeeldfragmenten van podcastafleveringen tot je iets leuks tegenkomt wat je gaat beluisteren. De functie is actief bij een deel van de gebruikers.

Podcasts in Spotify

Spotify doet al jarenlang een inspanning om zich niet alleen te profileren als een muziek-app, maar ook als een handige app om podcasts te beluisteren. Daarom test het bedrijf nu een nieuwe manier om gebruikers warm te maken voor podcasts in de app, geheel volgens het welbekende recept van TikTok: scrollen door de content heen tot je iets leuks vindt.

Gebruikers melden op Twitter dat er onderaan hun Spotify-app een nieuw podcasttabblad is. Daar ontdek je de bewuste feed die bestaat uit fragmenten van podcastafleveringen die 60 seconden duren. Het voorbeeldfragment begint automatisch af te spelen zodra je omlaag scrolt en als je op de playknop drukt kan je meteen de hele aflevering beluisteren. Er is ook telkens een plusknop waarmee je een podcast kan volgen, zodat je hem later makkelijk kan terugvinden wanneer je wel de tijd hebt om te luisteren.

Strategische overname

Dat nieuwe systeem in Spotify komt niet toevallig, want vorig jaar heeft de streamingdienst de podcastapp 'Podz' overgenomen. Die stond bekend omwille van zijn verticale feed met podcastafleveringen en het slimme algoritme dat zelf korte fragmenten knipt uit podcastaflevering om ze aan de juiste gebruikers te serveren.

Gerelateerde artikelen

Net zoals in TikTok leerde Podz langzaam je interesses zodat het steeds beter weet welke podcasts jij interessant vindt, dat weet TechCrunch. Podz gebruikte machinelearning om zelf te bepalen wat interessante fragmenten zijn in podcasts en daarvoor heeft het zijn algoritme getraind door het 100.000 uur aan podcasts te laten beluisteren. Alles wijst erop dat de technologie van Podz nu een tweede leven krijgt in de vorm van deze Spotify-functie.

Al valt het nog af te wachten of Spotify ook plannen heeft om de feature naar al zijn gebruikers uit te rollen. Hier op de redactie hebben we het podcasttabblad vooralsnog niet ontdekt. Zie jij het al wel? Laat het ons weten in onderstaande reacties of neem met ons contact op via deze weg.

De populairste artikelen over Spotify
Spotify - Muziek en podcasts

Spotify - Muziek en podcasts

Kan je Spotify gratis gebruiken? Spotify is een populaire muziekapp in Nederland die momenteel wereldwijd 159 miljoen gebruikers heeft waarvan 71 ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk