Spotify krijgt diepe integratie met de Android-mediaspeler

Spotify krijgt diepe integratie met de Android-mediaspeler

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google maakt bekend dat Spotify straks beter zal werken met de mediaspeler in Android. Als je muziek of podcasts afspeelt, zal je vanaf de mediaspeler in de snelle instellingen kunnen wisselen tussen speakers. Daarnaast gaat de integratie met Spotify nog een stapje verder.

Spotify-integratie in Android

Of Google het nu leuk vindt of niet, Spotify is met voorsprong de populairste muziekapp voor Android-gebruikers. Het is dan ook logisch dat de Android-ontwikkelaars inspanningen om de ervaring voor gebruikers te verbeteren. In een blogbericht bespreekt Google twee nieuwe Spotify-integraties in Android.

Sinds Android 13 kan je via de mediaspeler van de snelle instellingen makkelijk het afspeelapparaat voor je muziek selecteren. In de mediaspeler zie je op welk apparaat momenteel muziek wordt afgespeeld en je kan vervolgens het volume wijzigen of een ander afspeelapparaat kiezen.

In combinatie met YouTube Music kan je als afspeelapparaat een speaker, Chromecast of een bluetooth-koptelefoon kiezen, maar Spotify-gebruikers konden alleen tussen bluetooth-apparaten wisselen. Dat verandert nu, want de mediaspeler zal voortaan werken met alle apparaten van Spotify Connect. Je zal dus in de mediaspeler van de snelle instellingen ook kunnen wisselen tussen speakers en Chromecasts.

Google en Spotify introduceren 2 nieuwe Android-functies

Muziekmeldingen

Google kondigt ook nog een tweede nieuwigheid aan voor Spotify-gebruikers. In Android komt er een nieuwe melding waarop je kan tikken om meteen muziek te streamen naar de speaker die het dichtste bij jou in de buurt is. Dankzij een nieuwe techniek kan je telefoon de afstand tussen speakers bepalen. Deze meldingen om meteen muziek af te spelen, zullen alleen werken voor gebruikers van Spotify en YouTube Music.

Het is nog niet bekend wanneer we concreet deze functies mogen verwachten op Android 13-telefoons, maar wat is jouw eerder indruk? Lijkt het jou handig dat je niet telkens Spotify hoeft te openen om tussen afspeelapparaten te wisselen? Laat het ons weten in de reacties.

De populairste artikelen over Spotify

Sony WF-1000XM4

Sony WF-1000XM4

De Sony WF-1000XM4 zijn volledig draadloze oordopjes met verbeterde digitale noise cancelling. Stilstaan bij een bushalte, met de trein naar Maastricht of een vlucht naar Barcelona – deze oordopjes filteren automatisch ongewenste geluiden weg op iedere locatie. De oordppjes komen met een nog helderder geluid en minder ruis en een batterijduur van 8 uur.

€ 249

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk